Το Facebook όπως φαίνεται μας βομβαρδίζει τον τελευταίο καιρό με αλλαγές και μας αποκαλύπτει διάφορους άσους που είχε κρυμμένους στο μανίκι του τόσο καιρό. Αυτή τη φορά, σειρά έχουν τα 360° video, τα οποία εδώ και λίγο καιρό είναι ήδη διαθέσιμα σε συσκευές android και desktop, και ετοιμάζονται για IOS και για διαφημίσεις. Και για όσους δεν ξέρουν, με τα 360 degree video έχουμε τη δυνατότητα κατά την προβολή του και “κλικάροντας” πάνω του, να “σύρουμε” το σημείο εστίασης, ως 360 μοίρες!

Διάβασε επίσης: “Twitter ήρθε το τέλος σου”, λέει το Facebook με την εφαρμογή Notify 

360° video

Το Facebook ωθεί τη δημιουργία 360° video

Το Facebook προσπαθεί όσο μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς τέτοιων video, αφού έφτιαξε ένα microsite με οδηγίες και συμβουλές για το upload, συνήθεις ερωτήσεις και τρόπους εξάσκησης. Επίσης, με τη χρήση συγκεκριμένης κάμερας όπως είναι οι Theta, Giroptic, IC rReal Tech, 360fly θα είναι πιο εύκολη η κοινοποίηση των video στο συγκεκριμένο social network. Κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης, οι δημιουργοί μπορούν να αλλάξουν το σημείο εστίασης το οποίο αλλάζει το πώς βλέπαμε το video-editing στο Facebook. Και για το τέλος, τι εμποδίζει την ύπαρξη διαφημίσεων μέσω 360° video; Τίποτα είναι η απάντηση, και μάλιστα το περιμένουμε αφού ήδη έχουν αρχίσει από μεγάλες εταιρίες όπως η Samsung και η Walt Disney.

Ομολογώ πως έχω ενθουσιαστεί με αυτή την καινούρια μόδα που πρόκειται να εδραιωθεί στο Facebook. Κάθε προβολή ενός τέτοιου video θα είναι διαφορετική αφού θα είναι πιο διαδραστική και θα είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας (και στο ποντίκι μας) το τι θα βλέπουμε. Επειδή όμως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας προτείνω να δείτε το ακόλουθο βίντεο για να έχετε κι εσείς μια πρώτη γεύση αυτής της δυνατότητας και να μας πείτε με σχόλιο πώς σας φάνηκε!

GoPro Spherical: Tahiti Surf VRAnthony Walsh and Matahi Drollet bring us inside some of the biggest barrels Tahiti has to offer in full 360°.

For the most immersive experience, click and drag on your desktop, or move your iOS device in any direction.

Posted by GoPro on Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πηγές: 1,2

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!