Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα social media ανακοινώνουν την προσθήκη του “Buy button”, τη δυνατότητας αγοράς μέσω του site(πχ facebook). Έτσι λοιπόν ήρθε και η σειρά του μπλε πουλιού να κάνει το ίδιο.

 Το Twitter εισάγει και αυτό το Buy button.

Συνεργαζόμενη με την εταιρία Stripe, θα δυναμώσει το  “Buy button” το οποίο θα επιτρέπει όχι μόνο την αγοραπωλησία οποιωνδήποτε αντικειμένων μέσω tweets, αλλά και την παραμονή του χρήστη στην εφαρμογή ή στο tweet, καθώς το Stripe θα χρησιμοποιεί το Relay, το οποίο αποθηκεύει τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας και επομένως δε χρειάζεται η επαναπληκτρολόγησή τους. Επιπλέον, το ίδιο το Twitter ανακοίνωσε πως στα διαφημιστικά tweets που αφορούν εφαρμογές για smartphone/tablet θα υπάρχει και το κουμπί “install”, το οποίο θα σε στέλνει στο Play Store ή στο App Store (ανάλογα με τη συσκευή σου) για να κατεβάσεις απευθείας την εφαρμογή, χωρίς έξτρα χρέωση.

Εν τέλει, φαίνεται ότι το “Buy buttom” θα έχει πλεονεκτήματα για όλους: Το ίδιο το Twitter θα εισάγει αγορές αλλά ταυτόχρονα θα κρατάει τους χρήστες μέσα στην εφαρμογή. Οι πωλητές θα αποκτήσουν περισσότερο κοινό, διαδικτυακά, και οι καταναλωτές θα εξοικονομήσουν αρκετό χρόνο διότι όλα θα είναι στο χέρι τους με ένα απλό “κλικ”.
Μήπως όμως πρέπει να σκεφτούμε κάτι ακόμα; Ήδη έχουν καταφέρει να μπουν για τα καλά στον τρόπο επικοινωνίας μας, ήρθε καιρός τελικά να μας κλέψουν και το shopping therapy;

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!