Χτες, ημέρα Κυριακή, πολλά κινητά παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη. Ανάμεσα τους, βρίσκεται και το LG G5, η καινούρια ναυαρχίδα της LG που ήρθε για να μείνει!

Δείτε επίσης:Το Samsung Galaxy S7 και S7 Edge είναι εδώ

Το LG G5 θα διαθέτει οθόνη 5.3 ιντσών και ανάλυσης 2560 x 1440. Ταυτόχρονα, θα υιοθετήσει κι αυτή η συσκευή, όπως και το Galaxy S7 της Samsung, το “Always On Display”. Πρόκειται για ένα κόλπο με το οποίο μπορείς πάντα να ενημερώνεσαι για την ώρα και ορισμένες ειδοποιήσεις σου ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις την οθόνη αφού θα φαίνεται πάντα. Χάρη στον αισθητήρα που διαθέτει η συσκευή, αυτή η δυνατότητα θα είναι σε ισχύ μόνο όταν η οθόνη κοιτάζει προς τα πάνω, αποφεύγοντας την άσκοπη χρήση του όταν η συσκευή βρίσκεται σε τσάντα, τσέπη ή ακόμα και γυρισμένη ανάποδα. Μη σας τρομάζει η μπαταρία που μπορεί να χρησιμοποιήσει, γιατί στην πραγματικότητα απαιτεί 0.8% την ώρα, αλλά σώζει από πολύ μεγαλύτερη σπατάλη αφού ο μέσος χρήστης ενεργοποιεί διαρκώς την οθόνη μόνο και μόνο για να δει την ώρα, και ναι, αυτό χαλάει πολλή μπαταρία!

Συνεχίζουμε όμως! Πάμε να δούμε τις τρεις κάμερες του κινητού αυτού. Πίσω, βρίσκονται δύο κάμερες, η κύρια στα 16 MP και μία των 8 MP για τη λήψη 135 μοιρών φωτογραφιών. Η εναλλαγή μεταξύ των κανονικών και των μεγαλύτερων φωτογραφιών γίνεται αυτόματα, αρκεί ο χρήστης να κάνει zoom, στην περίπτωση που θέλει μία απλή φωτογραφία. Η μπροστινή κάμερα είναι και αυτή στα 8 MP.

Το κινητό θα είναι φυσικά εξοπλισμένο με το Snapdragon 820 για επεξεργαστή και θα διαθέτει 4 GB μνήμη RAM. Η εσωτερική του μνήμη είναι στα 32 GB αλλά δέχεται και κάρτα μνήμης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 TB, περισσότερο από το σκληρό μου δίσκο!

Παρατηρώντας το κινητό, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το κάτω μέρος του μπορεί να αφαιρεθεί. Κάνοντας το αυτό, βλέπουμε την 2800 mAh μπαταρία η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και αυτή αλλά έχουμε και μία άλλη δυνατότητα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κάτω μέρος, με μία συσκευή, συμβατή με αυτό, κατασκευασμένη είτε από την ίδια την LG είτε από κάποια άλλη εταιρεία. Μερικές συσκευές είναι μία επιπλέον κάμερα για βίντεο, άλλες είναι για επέκταση μπαταρίας, έτσι ώστε να φτάσει στα 4000 mAh.

Στην προσπάθειά της να το κάνει όσο πιο απλό γίνεται, η LG αφαιρεί το δερμάτινο στυλ από το κινητό, κρατώντας μόνο το αλουμίνιο. Ταυτόχρονα, οι άκρες του θα είναι πιο καμπυλωτές σε σχέση με το G4. Στο πίσω μέρος, βρίσκονται η κάμερα αλλά και ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, τα οποία εξέχουν ελαφρώς, χωρίς βέβαια να καθιστούν ασταθή την ίδια τη συσκευή. Ο αισθήτηρας είναι λίγο πιο αργός από αυτόν που έχουν τα καινούρια Nexus αλλά δεν είναι τόσο αργός που να γίνει εκνευριστικός. Κάτι άλλο που διαθέτει το LG G5 κι αρχίζουν να αποκτούν σιγά σιγά κι άλλα Android, είναι η απουσία του App Drawer. Παρ’όλο που η ίδια η Google δήλωσε ότι στην καινούρια έκδοση Andoid N, θα απουσιάζει το App Drawer, πολλές εταιρίες βιάζονται και είπαν να το εφαρμόσουν από τώρα. Συγκεκριμένα, η LG το κάνει σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει το λογισμικό που φορτώνει στο κινητό της. Για να το πετύχει αφαιρεί και μερικές προσθήκες που είδαμε σε προηγούμενα μοντέλα, όπως το Dual Window και το Q Slides. Τι θα έχει; Θα έχει σίγουρα το Knock On και Knock Code, Smart Bulletin και Smart Cleaning, για να αδειάζει το κινητό από περιττά αρχεία που το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο.

Οθόνη 5.3 ιντσών με “Always On”, διπλή κάμερα και άλλα πολλά φέρνει το νέο G5

Πολλές αλλαγές αποφάσισε να εφαρμόσει η LG λοιπόν! Θα είναι ρίσκο ή ευλογία για την εταιρία; Για την τιμή του δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα καθώς δεν έχει τελειοποιηθεί το μοντέλο, αλλά αν κρίνουμε από το G4, ε δε θα είναι και φθηνό! Αναμένουμε!

 

Πηγές: 1,2,3,4

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!