Το Facebook αποφάσισε να ενισχύσει τις σελίδες των επιχειρήσεων με επιπλέον δυνατότητες για να πουλήσουν τα προϊόντα και  τις υπηρεσίες τους, μετατρέποντας σιγά σιγά την δημοφιλή πλατφόρμα δικτύωσης σε ένα mall !

Οι πάνω από 45 εκατομμύρια σελίδες λοιπόν θα δουν τις επιλογές Shopping και Services με τις οποίες οι επιχειρήσεις θα έχουν δυνατότητα να διαθέσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους κατευθείαν μέσα από το Facebook. Διάφορα τεστ για τις νέες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τον Ιούλιο και συνεχίζουν να βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, όμως αναμένονται περισσότερες εξελίξεις στο άμεσο διάστημα.

mall

Το Facebook έχει αρχίσει να προσθέτει περισσότερα κουμπιά call to action για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Έχουν προστεθεί κουμπιά στις σελίδες όπως “Call Now,” “Send Message” και “Contact Us.” και συζητείται ότι οι σελίδες θα προσαρμόζονται ανάλογα με το αντικείμενο τους και το είδος της επιχείρησης.

Θα είναι καλό για τους χρήστες τελικά η μετατροπή το Facebook σε ένα παγκόσμιο mall και η μεγαλύτερη βαρύτητα που θα δώσει στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών;

φωτογραφικό υλικό: Mashable

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θοδωρής Ηλιάδης

Συνήθως, ψειρίζω τα φρέσκα νέα του Internet. Χτίζω χωριά και στην άμμο πέρα από το tablet μου και είμαι Ninja level στα «εύκολα» παιχνίδια.