Το Facebook πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το “Photo Magic”, μία δυνατότητα – επέκταση του Messenger η οποία έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες της κάμερας σου και σου προτείνει να στείλεις κάθε φωτογραφία στα άτομα που απεικονίζονται σε αυτήν. Πώς το καταφέρνει αυτό; Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το “Tag Suggestions”. Ας το δούμε όμως λεπτομερώς λοιπόν!

Διάβασε επίσης: “Twitter ήρθε το τέλος σου”, λέει το Facebook με την εφαρμογή Notify 

Photo Magic

Στείλε φωτογραφίες μέσω του Photo Magic

Με το “Photo Magic” θα μπορούμε να στέλνουμε τις φωτογραφίες στους φίλους μας χωρίς να χρειαστεί να τους επισημάνουμε έναν έναν πάνω σε κάθε φωτογραφία, Ο Peter Martinazzi, product manager του Messenger δήλωσε ότι η αναγνώριση προσώπων θα γίνεται με τον ίδιο μηχανισμό που χρησιμοποιείται για τα “Tag Suggestions” και για το “Moment”. Συγκεκριμένα, μόλις ο χρήστης τραβήξει μια φωτογραφία στο κινητό του, μετά από λίγο θα του έρθει ειδοποίηση από την εφαρμογή, η οποία θα τον ωθεί να τη στείλει στα πρόσωπα που βρίσκονται μέσα και αναγνωρίστηκαν. Τα σημαντικά όμως κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Για να αναγνωριστεί ένα πρόσωπο στη φωτογραφία του χρήστη, πρέπει να είναι φίλοι μεταξύ τους στο Facebook αλλά και το πρόσωπο να έχει ενεργοποιημένα τα “Tag Suggestions” στο λογαριασμό του.  Επομένως, αυτό μας δείχνει και τον τρόπο να αποφύγουμε την αναγνώριση από την εφαρμογή, αν το επιθυμούμε. Η ειδοποίηση στο κινητό για αποστολή των φωτογραφιών μπορεί να αργήσει μερικά δευτερόλεπτα για τις συσκευές Android ή μερικά λεπτά για τις συσκευές OS.

Τέλος, το Photo Magic κυκλοφορεί ως update δοκιμαστικά στην Αυστραλία από αυτήν την εβδομάδα και σιγά σιγά, σύμφωνα με τον Martinazzi θα αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, εφ’όσον το κοινό ανταποκριθεί ικανοποιητικά. Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να μας πείτε σε σχόλιο τη δική σας αντίδραση αν η εφαρμογή τελικά έρθει στη χώρα μας και αν θα τη χρησιμοποιούσατε εσείς οι ίδιοι βέβαια!

Πηγές: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!