Το σενάριο είναι γνωστό σε όλους. Είναι 4 ώρα το βράδυ όταν πια αποφασίζεται με την παρέα σου ότι ήρθε η ώρα να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Και όσο είσαστε όλοι μαζί όλα βαίνουν καλώς, τι γίνεται όμως όταν κάποια στιγμή χωρίζεστε και μένεις μόνος ή ακόμα χειρότερα μόνη σου; Οι φοιτητές του Michigan που σχεδίασαν το Companion App μερίμνησαν.

Companion App
IMAGE: COMPANION COMPANIONAPP.IO

Νιώσε πιο ασφαλής με το Companion App

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την εφαρμογή (η οποία είναι συμβατή και σε IOS και σε Android συσκευές)  και να εισάγεις τον προορισμό σου καθώς και ποια από τις επαφές του κινητού σου θα ήθελες να ειδοποιηθούν σε περίπτωση κίνδυνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επαφές αυτές δεν είναι απαραίτητο να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Τώρα πια συνέχισε αμέριμνα την πορεία σου. Σε περίπτωση που είτε σταματήσεις ξαφνικά, είτε αρχίσεις να τρέχεις είτε ακόμα και αποσυνδεθούν τα ακουστικά από το βύσμα του κινητού σου το Companion App λαμβάνει δράση. Σου δίνει αρχικά 15 δευτερόλεπτα να πατήσεις το κουμπί “I Am Okay”. Στην αντίθετη περίπτωση θα λειτουργήσει ως συναγερμός (εκπέμποντας ήχο) και θα στείλει στις επαφές που έχεις επιλέξει μήνυμα με την ακριβή σου τοποθεσία έτσι ώστε αυτές να είναι σε θέση να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Τέλος η εφαρμογή σου δίνει την επιλογή “I feel nervous”  έτσι ώστε το σύστημα να είναι σε θέση να διακρίνει ποιες περιοχές είναι περισσότερο επίφοβες.

Αν θέλετε λοιπόν να είστε σίγουροι ότι οι φίλοι σας είναι ασφαλής, τότε η λύση είναι το Companion App. Συνιστάται και στις Ελληνίδες μάνες!

Περισσότερα : Mashable

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.