Ο Μark Zuckerberg, CEO του Facebook, το Σεπτέμβρη είχε αφήσει υποψίες για τη δημιουργία του dislike button, επειδή ο κόσμος δεν μπορούσε να εκφράσει συμπόνια ή λύπη. Τελικά όμως, θα προσθέσει στο Like 6 ακόμα εικονίδια, τα Emoji Reactions.

Τα emoji’s θα μας επιτρέπουν να εκφράσουμε εκτός του γνωστού “μου αρέσει”, και “αγαπημένο”, γέλιο, χαρά, ενθουσιασμό, λύπη ή εκνευρισμό.

To facebook θα συμπεριφέρεται στα καινούρια 6 εικονίδια ως like, δηλαδή, κάτω από κάθε δημοσίευση θα φαίνεται πόσα like, love, haha, yay, wow, sad, angry έχουν γίνει και ανάλογα με αυτά θα εμφανίζονται και οι κατάλληλες διαφημίσεις. Το project θα δοκιμασθεί σε Ισπανία και Ιρλανδία αρχικά, και μετά θα αποφασισθεί αν θα εξαπλωθεί και στο υπόλοιπο facebook.

Emoji Reactions

Γιατί όμως είναι θετικό να υπάρχουν; Πρώτα απ’όλα, είναι γνωστό νομίζω ότι είναι δύσκολο να πληκτρολογούμε, να ψάχνουμε το κατάλληλο αυτοκόλλητο ή το κατάλληλο emoticon για να σχολιάσουμε ένα post. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να εκφραστούμε γρηγορότερα για οποιοδήποτε θέμα, αφού έχουμε περισσότερες επιλογές πλέον.

Πώς θα λειτουργούν τα Emoji Reactions στο Facebook;

Τα emoji reactions θα υπάρχουν και στην εφαρμογή για τα κινητά, όπου πατώντας το Like, θα στα εμφανίζει, και στην Desktop έκδοση, όπου απλά περνώντας το ποντίκι πάνω από το like εμφανίζονται και επιλέγεις αυτό που θες. Επίσης, όσον αφορά τα charts για τις σελίδες, θα ανανεωθούν και αυτά και θα δείχνουν για κάθε δημοσίευση πόσα από κάθε emoji έχει πάρει, τη γενική πορεία των emoji για τη σελίδα και γενικά, ό,τι δείχνει ήδη για τα like και τα σχόλια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποίησουμε τα σχόλια, δε θα μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα Emoji Reactions. O λόγος είναι για να μην προκαλούν σύγχυση στο μέσο χρήστη που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει πρόβλημα με το λογαριασμό του.

Φαίνεται απλή και η χρήση και ο τρόπος λειτουργίας τους. Θα είναι όμως “κάτι που θα μείνει” ή θα είναι μία προσωρινή αλλαγή που το facebook, όντας συνηθισμένο στο like, θα αγνοήσει;

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί, για να το δείτε και στην πράξη:

Today we’re launching a pilot test of Reactions — a more expressive Like button. As you can see, it’s not a “dislike” button, though we hope it addresses the spirit of this request more broadly. We studied which comments and reactions are most commonly and universally expressed across Facebook, then worked to design an experience around them that was elegant and fun. Starting today Ireland and Spain can start loving, wow-ing, or expressing sympathy to posts on Facebook by hovering or long-pressing the Like button wherever they see it. We’ll use the feedback from this to improve the feature and hope to roll it out to everyone soon.

Posted by Chris Cox on Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Πηγή : Techcrunch

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!