“Όταν φτάσεις σπίτι, πάρε με τηλέφωνο.” Πόσες φορές έχεις ακούσει την πρόταση αυτή αναγνώστη και πόσες φορές ξέχασες να τηλεφωνήσεις όταν τελικά έφτασες σπίτι; Δεν ταυτίζεσαι με αυτό το σενάριο; Θα σου δώσω ένα ακόμα. Πόσες φορές είπες θα πάρω μαζί μου την λίστα με τα ψώνια πριν φύγω από το σπιτι και τελικά καταλήγεις να προσπαθείς να θυμηθείς τι είχες γράψει; Η λύση είναι μια! Υπενθύμιση βάσει τοποθεσίας.

Διάβασε επίσης: Μάθε να δημιουργείς Apple ID

Η λειτουργία αποτελεί έναν από τους “κρυμμένους θυσαυρούς” στα iPhone (αν και για να είμαστε δίκαιοι βρίσκεται και στα Android μοντέλα). Πως μπορείς να την ενεργοποιήσεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Πήγαινε στην εφαρμογή “Χάρτες”
2. Βάλε πινέζα στο σημείο το οποίο σε ενδιαφέρει η υπενθύμιση

Υπενθύμιση

3. Φτιάξε Επαφή για το σημείο που σε ενδιαφέρει

Υπενθύμιση

4. Πήγαινε στην εφαρμογή “Υπομνήσεις” (“Reminders”)
5. Δημιούργησε μια υπόμνηση
6. Πάτα το -i- που βρίσκεται σε κύκλο δίπλα στην υπόμνηση

Υπενθύμιση

7. Πάτα “Υπόμνηση σε τοποθεσία”

Υπενθύμιση

8. Πάτα “Τοποθεσία”
9. Αναζήτησε την διεύθυνση που αποθήκευσες στις “Επαφές”
10. Αν θες να σου έρθει ειδοποίηση όταν φτάσεις στην διεύθυνση αυτή, πάτα “Όταν φτάσω”.  Στην αντίθετη περίπτωση, πάτα “Όταν αποχωρήσω”. Μετέπειτα διάλεξε και τροποποίησε την γεωγραφική ακτίνα έτσι ώστε να σου έρθει αντιστοίχως πιο νωρίς ή πιο αργά η ειδοποίηση.

Υπενθύμιση

Υπενθύμιση

11. Η υπόμνηση σου είναι έτοιμη!

Θες και άλλα blogs με χρήσιμα tricks για iPhone; Μήπως γνωρίζεις κάποιο το οποίο δεν έχουμε ακόμα αναφέρει; Άφησε μας ένα σχόλιο και κάνε μας like στο Facebook για να παρακολουθείς τα επομένα iPhone Blogs!

 

Υπενθύμιση βάσει τοποθεσίας; Ναι, μάλιστα.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.