Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μια αναβάθμιση των iOS, κάθε χρήστης που την εγκαθιστά παίρνει ένα μικρό ρίσκο. Φυσικά, σε κανέναν δεν προέκυψε ποτέ κάποιο συγκλονιστικό πρόβλημα, όμως καμιά φορά διάφορα bugs καθώς και κάποιες αλλαγές δημιουργούν δυσαρέσκεια στο χρήστη. Το preview όμως της αναβάθμισης των iOS 9.3 έχει ενθουσιάσει, και όχι χωρίς λόγο.

 

Δείτε επίσης: Κωδικός για να βλέπετε καλύτερα το σήμα στο iPhone

Πολλές προσθήκες γίνανε στα iOS 9.3 όπως είναι οι λειτουργίες Touch ID plus secure passwords for Notes και 3D Touch quick actions, η εμπλούτιση των γλωσσών που μπορεί να μιλήσει η Siri, καθώς και η βελτίωση της εφαρμογής Health. Παρόλα αυτά, η λειτουργία που έκανε τα iOS 9.3 να ξεχωρίσουν, ήταν η λειτουργία “Night Shift”.

 iOS 9.3

Το iOS 9.3 μας βάζει για ύπνο

Ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας αυτής; Ουσιαστικά, η λειτουργία αυτή ελαττώνει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη τις απογευματινές και βραδινές ώρες, καθώς έχει αποδειχθεί οτι το μπλε φως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομαλότητα του κύκλου του ύπνου. Έτσι λοιπόν, έχοντας η λειτουργία εντοπίσει το μέρος και την ώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης, υπολογίζει πότε αρχίζει να πέφτει ο ήλιος, και ξεκινάει να εκπέμπει τόνους πιο “ζεστών” χρωμάτων” όπως το κίτρινο και το καφέ.

Φυσικά, το πρωί η λειτουργία φροντίζει έτσι ώστε η οθόνη να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Δυστυχώς, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μοναχά σε συγκεκριμένες συσκευές (όπως φαίνεται και στην εικόνα) καθώς βρίσκεται σε beta φάση.

iOS 9.3

 Πηγή: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.