Δεν είναι μυστικό ότι η Apple απολαμβάνει να χρησιμοποιεί στα προϊόντα της πατέντες αποκλειστικά δικές της όπως ήταν το 30-pin connector (πριν το αποσύρει φυσικά). Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Apple προσπαθεί, κάθε χρόνο να σχεδιάζει πιο λεπτό iPhone μην λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος. Και τώρα η εξής γιαπωνέζικη ιστοσελίδα http://www.macotakara.jp/blog/rumor/entry-28639.html υποστηρίζει ότι με βάση μια αξιόπιστη πηγή, η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει το 3.5mm headphone jack.

Δείτε επίσης: Δώσε στο παιδί σου όνομα από τα φίλτρα του Instagram

λεπτό iPhone

Η αφαίρεση αυτή αποσκοπεί στο να αποτελεί το νέο iPhone 1mm λεπτότερο από το iPhone 6s.  Το ερώτημα που απομένει εάν η φήμη αυτή ισχύει, είναι τι θα αντικαταστήσει ένα παγκόσμιο standard όπως είναι το headphone jack.

Σε αυτό το σημείο ο κόσμος της τεχνολογίας μόνο να εικάζει μπορεί. Πάντως η πιο διαδεδομένη άποψη είναι ότι μαζί με το iPhone θα παρέχονται Ear Pods που θα είναι εξοπλισμένα με έναν Lightning connector. Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι μάλιστα ότι το το Lightning connector θα είναι εξοπλισμένο με ένα DA converter (Digital to Analog) χωρίς να υπάρξει κάποια δραστική αλλαγή στο μέγεθος του.

λεπτό iPhone

Η αλλαγή αυτή σίγουρα θα είναι ιδιαιτέρως τολμηρή, παρόλα αυτά η Apple δεν φάνηκε ποτέ να έχει ιδιαίτερη δυσκολία στο να βγάζει τους χρήστες της από το comfort zone τους. Όμως το σίγουρο είναι οτι ο κόσμος της τεχνολογίας θα χρειαστεί κάποιο καιρό έτσι ώστε να συμβαδίσει με την αλλαγή αυτή, σχεδιάζοντας περισσότερα Lightning headphones και βελτιώνοντας την ποιότητα τους. Επίσης η ίδια η Apple θα πρέπει να λύσει διάφορα προβλήματα όπως είναι η ταυτόχρονη φόρτιση και τοποθέτηση ακουστικών.

Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζει αυτή η θυσία των 3.5mm headphone jack για ένα πιο λεπτό iPhone;

Πηγή: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.