Ετοιμάζομαι να πάω διακοπές και ψάχνω ξενοδοχείο(ναι, μέσα στην κρίση!). Τι πιο λογικό από το να ψάξω στο Google ή να κατεβάσω σε κάποια συσκευή μου μια εφαρμογή τέτοιου χαρακτήρα; Δε θα ήταν καλή ιδέα αν μπορούσαν να συνδυαστούν όμως και τα 2; Θα μπορούμε να κάνουμε πλέον stream εφαρμογών κατευθείαν μέσα από το Google Search

 

Διάβασε επίσης: Καταναλώνεις επικίνδυνα προϊόντα; με την ελληνική εφαρμογή Revoca όχι πια!

stream εφαρμογών

Η Google, μέρα με τη μέρα, προσπαθεί να βελτιώσει μία από τις κυριότερες πηγές εσόδων της· την αναζήτηση. Ήταν αναμενόμενο οι χρήστες να χρησιμοποιούν λιγότερο το Google για να ψάξουν κάτι που τους ενδιαφέρει, ενώ μπορούν εύκολα να βρουν μια σχετική εφαρμογή. Προσπαθώντας να το αντιμετωπίσει αυτό, η εταιρεία πριν δύο χρόνια άρχισε να εμφανίζει αποτελέσματα που προέρχονταν όχι μόνο από ιστοσελίδες αλλά και από εφαρμογές. Τώρα, μέσω ενός cloud μηχανισμού που ακόμα προετοιμάζει, θα δίνει την επιλογή στο χρήστη να χρησιμοποιεί την εφαρμογή χωρίς απαραίτητα να την έχει εγκαταστήσει.

Stream εφαρμογών χωρίς download!

Αν πάρουμε το αρχικό παράδειγμα, η μηχανή αναζήτησης θα μας εμφάνιζε αποτελέσματα από το site hoteltonight.com για παράδειγμα, όμως με την αλλαγή που ετοιμάζει, θα μας εμφανίζει και την επιλογή να ανοίξουμε και να περιηγηθούμε στην αντίστοιχη εφαρμογή του site, σα να ήταν κατεβασμένη στο κινητό μας, χωρίς όμως να είναι! Πώς; Απλά ο χρήστης θα πατάει το κουμπί “Stream” και μαγικά θα ανοίγει το app. Μάλιστα, θα υπάρχει η δυνατότητα να την κατεβάσει κιόλας, απευθείας από τη μηχανή αναζήτησης, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη. Προϋπόθεση αυτής της δυνατότητας είναι μια καλή σύνδεση σε wi-fi και η έκδοση Android να είναι Lollipop ή Marshmallow.

stream εφαρμογών

Τέλος, η Google προς το παρόν έχει αποφασίσει να συνεργαστεί για αυτό το project με μια μικρή ομάδα ιστοσελίδων, όπως είναι οι HotelTonight, Chimani, Daily Horoscope και New York Subway, ενώ από ότι φαίνεται αυτή η ομάδα θα μεγαλώσει κι άλλο.

Η Google αναπτύσσεται διαρκώς και θέτει ψηλά τον πήχη. Κι ακόμα δεν έχει μπει το νέο έτος, σκεφτείτε τι άσσους έχει ακόμα κρυμμένους! Μπορώ να πω ότι περιμένω υπομονετικά επόμενες ανακοινώσεις τις, ελπίζοντας να μη με απογοητεύσει!

Πηγές: 1,2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!