Ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα ως έχουν. Οι χρήστες iPhone εμφανίζουν επίπεδα φανατισμού όμοια με αυτά των Σταυροφόρων του 11ου αιώνα. Και εγώ, και εσύ και κάθε χρήστης iPhone θεωρούμε ότι γνωρίζουμε κάθε λειτουργία των iPhone. Όμως η μαγεία των iPhone είναι οι λειτουργίες που ανακαλύπτουμε συνεχώς, και μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι όσο tech και iPhone maniac και να είσαι δεν τις γνωρίζεις όλες. Και σε προκαλώ να τεστάρεις τα λεγόμενα μου. Ας δούμε πόσοι γνωρίζουν την λειτουργία, Ανακίνηση για Αναίρεση.

Δείτε επίσης: Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο για Gamers στο Άμστερνταμ

Η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή. Κατά την σύνταξη ενός κειμένου, σε περίπτωση που κάνετε κάποια αλλαγή που δεν επιθυμούσατε, είτε αυτή είναι η λάθος πληκτρολόγηση μιας λέξης ή η διαγραφή μιας λέξης, μπορείτε να αναιρέσετε την τελευταία ενέργειά σας απλώς ανακινώντας το κινητό σας. Με την ανακίνηση, θα εμφανιστεί το εξής μήνυμα στην οθόνη.

apple-undo-shake

Τώρα το μόνο που έχει να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπί “Αναίρεση” και η τελευταία σου ενέργεια θα αναιρεθεί.

Παρόλα αυτά, αν η λειτουργία αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως… ενοχλητική. Έτσι λοιπόν με την εγκατάσταση των iOS 9, δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία στον χρήστη να τη απενεργοποιήσει. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πάει στις Ρυθμίσεις->Γενικά->Προσβασιμότητα. Στην ενότητα Αλληλεπίδραση, θα βρει ο χρήστης την λειτουργία “Ανακίνηση για αναίρεση”  όπου και θα την απενεργοποιήσει.

 

apple-undo3-shake

 

Εσύ ήξερες την λειτουργία – Ανακίνηση για Αναίρεση; Σε ποιο επίπεδο iPhone addiction έχεις φτάσει;

 

apple-undo2-shake

Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.