Είσαι selfie maniac; Θες να μάθεις ποια είναι η τελευταία τάση των selfies; Πως βγάζουν selfie διάφοροι άνθρωποι, σε διάφορα μέρη στον κόσμο; Τότε η Selfiexploratory είναι η  ιστοσελίδα που χρειάζεσαι! Περιέχει ένα αρχείο με selfies από 6 πόλεις, σε κάθε μια από τις οποίες αντιστοιχούν 640 selfies. Με το αρχείο αυτό, η Selfiexploratory, έχει βγάλει διάφορα στατιστικά στοιχεία. Εμείς πάντως περάσαμε αρκετό χρόνο στη Selfiexploratory και παρατηρήσαμε τα εξής για κάθε πόλη ξεχωριστά.

 

Νέα Υόρκη

Selfiexploratory

Στην Νέα Υόρκη, οι γυναικείες selfie είναι σχεδόν διπλάσιες σε πλήθος από τις ανδρικές. Σε κάτι παραπάνω από το 50% των selfie ο εικονιζόμενος είναι χαμογελαστός, δηλαδή μιλάμε για “χαρούμενες” selfies. Παρόλα αυτά, παρατηρήσαμε ότι σε ηλικίες 35 και άνω, οι άντρες εμφανίζουν σχεδόν διπλάσια συχνότητα selfie από τις γυναίκες.

Σάο Πάολο

Selfiexploratory

Στο Σάο Πάολο, και πάλι οι γυναίκες εμφανίζουν διπλάσιο πλήθος selfies από τους άντρες. Η ηλικία που εμφανίζει το μεγαλύτερο πλήθος των selfies είναι τα είκοσι, και τα τέσσερα έκτα των φωτογραφιζόμενων δεν φοράνε γυαλιά. Επιπλέον, στο Σάο Πάολο οι “χαρούμενες” selfies είναι περισσότερες σε πλήθος, σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα.

Λονδίνο

Selfiexploratory

Δεν θα ξαναμιλήσω για αναλογία γυναικείων/αντρικών selfies διότι ούτε εδώ παρατηρείτε τίποτα το ιδιαίτερο. Η αναλογία παραμένει δυο προς ένα και δεν αλλάζει. Ωστόσο, στο Λονδίνο η ηλικία που εμφανίζει τις περισσότερες selfies είναι τα 25. Πιο “ώριμες” λοιπόν οι εγγλέζικες selfies όπως φαίνεται και από το γεγονός οτι έχουν λιγότερες “χαρούμενες” selfies από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Βερολίνο

Selfiexploratory

Εδώ λοιπόν η αναλογία αλλάζει και γίνεται 1,5 γυναικεία selfie προς μια αντρική. Οι Γερμανοί άντρες λοιπόν τολμάνε και βγάζουν selfies. Οι πέντε στους έξι προτιμούν να βγάζουν selfie χωρίς γυαλιά, και γενικότερα προτιμούν να τραβάνε πιο “συντηρητικές” selfies.

Μόσχα

Selfiexploratory

Η Μόσχα χτυπάει κάθε σκόρ, και δείχνει ότι πέντε στις έξι selfies είναι γυναικείες. Επίσης, στη Μόσχα, η κύρια πόζα για την αποθανατηση της selfie είναι από πάνω προς τα κάτω, και κατά κύριο λόγο χωρίς γυαλιά.

Μπανγκόκ

Selfiexploratory

Στην Μπανγκόκ λοιπόν, το πλήθος των γυναικείων και ανδρικών selfies είναι σχεδόν ίδια, με τις γυναικείες να προηγούνται για λίγο σε πλήθος. Εντύπωση δημιουργεί οτι, η ηλικία που εμφανίζει τις περισσότερες selfies, είναι αρκετά νεότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο, και είναι τα 19-20. Επιπλέον, στην Μπανγκόκ τείνουν να βγαίνουν περισσότερες “χαρούμενες” selfies.

ΆντρεςSelfiexploratory

ΓυναίκεςSelfiexploratory

Είναι προφανές πλέον, ότι οι γυναικείες selfie είναι σχεδόν διπλάσιες από τις ανδρικές, όταν εξετάζουμε τα παγκόσμια δεδομένα, για όλες τις ηλικίες. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά την έρευνα μας, όσο ανεβάζαμε την ηλικία των εικονιζόμενων των selfies, τόσο αυξανόταν το πλήθος των ανδρικών selfies. Παραδείγματος χάριν, αν εξετάσουμε το σύνολο των selfies και των 6 χωρών, και θέσουμε τα ηλικιακά όρια να είναι από 35 και άνω, παρατηρούμε ότι οι ανδρικές selfie είναι διπλάσιες. Δεν μας πιστεύετε; Ορίστε η απόδειξη!

Ή μάλλον ακόμα καλύτερα, μπείτε οι ίδιοι στο Selfiexploratory, και τεστάρετε από μόνοι σας τα στατιστικά δεδομένα των selfies!

 Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.