Είσαι κι εσύ γονιός και ανησυχείς για την απόσταση που κρατάει το παιδί σου απ’ την οθόνη; Μην αγχώνεσαι! Αν πάλι δεν είσαι γονιός και θες να προστατέψεις τα μάτια σου, η τεχνολογία έχει και γι’αυτό λύση με όνομα Samsung Safety Screen!

Κάποτε μας έλεγαν να μην καθόμαστε πολύ κοντά στην τηλεόραση, γιατί κάνει κακό στα μάτια. Κάτι ήξεραν… άσε που πλέον δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Τα περισσότερα παιδιά έχουν καθημερινή επαφή με μια οθόνη, είτε αυτή είναι της τηλεόρασης, είτε του κινητού, είτε του tablet.

Διάβασε επίσης: Νέος τρόπος αναγνώρισης χρήστη από τα αυτιά

Samsung Safety Screen

Η Samsung, πρωτοποριακή όπως πάντα, δημιούργησε την Android εφαρμογή Samsung Safety Screen (οθόνη ασφαλείας). Λειτουργώντας με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η εφαρμογή προειδοποιεί τα παιδιά (και οποιονδήποτε άλλον χρήστη φυσικά) ότι έχει πλησιάσει το πρόσωπό του πολύ κοντά στην οθόνη, εμφανίζοντας ένα χαριτωμένο τερατάκι.

Η ιδέα αποσκοπεί στο να διδάξει στα παιδιά την κατάλληλη στάση και θέση μπροστά στην οθόνη ακόμα κι αν δείχνει εξωπραγματικά πράγματα, καθώς αντίθετα υπάρχει κίνδυνος για μείωση της όρασης, αλλά και εμφάνιση κηλίδων στο βολβό των ματιών.

Με το Samsung Safety Screen θα αποφύγετε απρόσμενα προβλήματα στα μάτια

Οπότε, παίδες, μην προσπαθείτε πλέον να μπείτε στην οθόνη, η Samsung δεν θα σας αφήσει!
Όχι τίποτα άλλο, αλλά κρίμα να τρέχετε στους οφθαλμίατρους μετά…

Κατεβάστε το για Android

 

Ένα άρθρο από τη

Νεφέλη Θεοφανοπούλου

Σχετικά με τον αρθρογράφο Συνεργαζόμενος Αρθρογράφος