Τι είναι το reverse image search; Αγαπητέ αναγνώστη, αναμενόμενη η ερώτηση σου αλλά και παράλογη ταυτόχρονα. Αναμενόμενη διότι το reverse image search όντως δεν είναι ευρέως γνωστό στο χώρο του διαδικτύου, παράλογη διότι το reverse image search αποτελεί ένα από τα πιο διασκεδαστικά αλλά και χρηστικά εργαλεία της Google.

Το εργαλείο κάνει ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος του. Ουσιαστικά εκτελείς μια αναζήτηση στο Google, όμως αντί να εισάγεις λέξεις-κλειδιά, εισάγεις μια φωτογραφία. Τότε το Google σου παρουσιάζει επιπλέον φωτογραφίες και ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο. Η διαδικασία αναζήτησης είναι απλή.

Reverse Image Search και άγιος ο Θεός!

Αρχικά πρέπει αγαπητέ αναγνώστη να επισκεφτείς την εξής ιστοσελίδα:

http://ctrlq.org/google/images/

reverse image search

Πατάς το Select Image και διαλέγεις την φωτογραφία που θέλεις να google-αρεις. Στην προκειμένη περίπτωση εγώ διάλεξα ένα meme από Supernatural.

reverse image search

Πατάς Reverse Search. Σου ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο όπου και εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Με το meme που εισήγαγα μου βγήκε η ίδια φωτογραφία από διαφορετικές πηγές καθώς και άλλες χιουμοριστικές φωτογραφίες από το Supernatural.

reverse image search

reverse image search

Για μία meme addict όπως είμαι εγώ η ίδια, το εργαλείο αυτό αποτελεί ευαγγέλιο. Δοκίμασε το και εσύ, θα ανακαλύψεις οτι ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείς για συγκεκριμένο σκοπό είναι ψυχαγωγικό!

Πηγή: The Next Web

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.