Δεν είναι ψέμα, η τεχνολογία έχει αλλάξει πολλές κοινωνικές καταστάσεις και διαδικασίες. Μια από αυτές είναι και ο χωρισμός. Εκεί λοιπόν που με ένα “Θέλω να παραμείνουμε φίλοι.” ξεμπέρδευες ωραία και πολιτισμένα, τώρα πια με το Facebook τίθενται κρίσιμα ερωτήματα. Τον/την κάνεις unfriend; Τον/την κάνεις block; Ή άμα δεν θες να δείξεις κακοπροαίρετος τον/την  κρατάς ως φίλο και τον/την έχεις να εμφανίζεται στο feed σου; Το Facebook μερίμνησε για σας χωρισμένοι χρήστες!

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα παιχνίδια της εβδομάδας #5

χωρισμένοι

Όταν αλλάζεις το relationship status σου σε ‘’Ελεύθερος/η” το Facebook παρέχει κάποια εργαλεία για να ρυθμίσεις το κατά πόσο θες ο/η πρώην σου να εμπλέκεται στο feed και στο προφίλ σου

Αρχικά σου δίνεται η επιλογή να μην εμφανίζεται ο/η πρώην σου πουθενά στο feed σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις unfriend ή block. Το προφίλ του/ της θα είναι ορατό σε εσένα μόνο εάν ο ίδιος το επισκεφτείς. Επιπλέον με αυτήν την επιλογή, το προφίλ του/της πρώην σου δεν θα εμφανίζεται ως προτεινόμενο όταν θες να κάνεις κάποιον tag ή να στείλεις ένα μήνυμα.

χωρισμένοι

Επίσης, θα είσαι σε θέση να περιορίσεις το μέρος του προφίλ σου που επιθυμείς να έχει τη δυνατότητα να δει ο/η πρώην.  Επίσης, θα μπορείς να κάνεις untag στα κοινά σου post με τον/την πρώην του, καθώς και να κάνεις τα post που βρίσκεστε και οι σε tag να είναι ορατά μόνο σta προφίλ που βρίσκονται με tag στο post.

χωρισμένοι

Τα εργαλεία αυτά βρίσκονται σε δοκιμή μόνο σε κινητά που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Facebook

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.