Εσύ, αγαπητέ κάτοχε iPhone, το ήξερες ότι υπάρχει τρόπος έτσι ώστε να γνωρίζεις καλύτερα την ισχύ του σήματος σου, χωρίς να χρειάζεται να τσεκάρεις τις μπάρες, που ας μην γελιόμαστε, πολλές φορές δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα; Υπάρχει ένας μη ευρέως γνωστός τρόπος να βλέπεις με έναν εναλλακτικό τρόπο το σήμα στο iPhone, και θα σου τον δείξουμε βήμα-βήμα.

Δείτε επίσης: 9 Βήματα για να γνωρίσεις καλύτερα το νέο iPhone, iPod ή iPad σου!

Αρχικά, πάτα το εικονίδιο “Τηλέφωνο” στο iPhone, και πήγαινε στα “Πλήκτρα”. Μετέπειτα, πληκτρολόγησε * 3001 # 12345 # * , ακριβώς όπως το βλέπεις χωρίς να παραλείψεις την δίεση ή τους αστερίσκους.

σήμα στο iPhone

Πάτα το πράσινο κουμπί, έτσι ώστε να καλέσεις την ακολουθία. Αντί για την κλήση, θα εμφανιστούν στην οθόνη σου οι εξής επιλογές.

σήμα στο iPhone

Λόγω της καινούργιας αναβάθμισης των iOS, εκεί που κανονικά ήταν οι μπάρες που έδειχναν την ισχύ του σήματος, τώρα βρίσκεται η ένδειξη “Πίσω σε Τηλέφωνο”. Παρόλα αυτά, άμα σείρεις την οθόνη προς τα κάτω, θα δεις ότι στο πάνω αριστερά μέρος αντί των μπαρών, εμφανίζεται ένας αρνητικός αριθμός.

σήμα στο iPhone

Αν όμως βγεις από το παράθυρο του Field Test, τότε το κινητό σου θα επιστρέψει και πάλι πίσω στις μπάρες. Για να κρατήσεις την επιλογή του αρνητικού αριθμού, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επαναλάβεις την κλήση της ακολουθίας και όταν εμφανιστούν στην οθόνη το παράθυρο του Field Test, να πατήσεις παρατεταμένα το power button του κινητού. Μετέπειτα, όταν βγει η ένδειξη απενεργοποίησης του κινητού, πάτησε παρατεταμένα το home button για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι να επιστρέψει η οθόνη στην αρχική της μορφή. Τώρα πάνω αριστερά στην οθόνη, οι μπάρες έχουν αντικατασταθεί με έναν αρνητικό αριθμό.

 σήμα στο iPhone

Τι αντιπροσωπεύουν όμως οι διάφορες τιμές του αρνητικού αριθμού αυτού. Όσο πιο κοντά είναι ο αριθμός στο 0 τόσο πιο δυνατό το σήμα. Άρα το σήμα παραδείγματος χάριν -96 είναι δυνατότερο από το -110. Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε αριθμός είναι κοντά στο -80, αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό σήμα, που αντιστοιχεί μέχρι και σε όλες τις μπάρες. Οτιδήποτε όμως πλησιάζει το -110, αντιστοιχεί σε πολύ χαμηλό σήμα, μίας ή και καμίας μπάρας.

Άμα θέλει κανείς να απενεργοποιήσει τη λειτουργία για το σήμα στο iPhone, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επαναλάβει την διαδικασία ενεργοποίησης της.

Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.