Ο αλγόριθμος του News Feed του Facebook, είναι γνωστός. Πατώντας like, κάνοντας σχόλιο και κοινοποίηση ο χρήστης δείχνει τις προτιμήσεις των posts που επιθυμεί να εμφανίζονται στο News Feed του. Παρόλα αυτά, αποδείχτηκε ότι τα κριτήρια αυτά, από μόνα τους δεν καλύπτουν εντελώς τις ανάγκες των χρηστών.

Δείτε επίσης: Αριθμός χρηστών, ΡΕΚΟΡ για WhatsApp & Gmail

Όπως ανάφερε και το Facebook σε ένα σχετικό blog post, για την βελτίωση του News Feed, φρόντισαν έτσι ώστε να διεξάγουν μια έρευνα, όπου πήραν μέρος περίπου χίλιοι χρήστες του Facebook. Το Facebook ζητούσε σε καθημερινή βάση από τους χρήστες του, να βαθμολογήσουν τα posts που τους εμφανίζονται δίνοντας του μέχρι 5 αστέρια.

Τώρα πια, το Facebook θα προσαρμόσει τον αλγόριθμο του έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψιν αυτές τις ψηφοφορίες, και να εμφανίζει posts παρόμοιου περιεχομένου, ενημερώσεις του post, καθώς θα βάζει και προτεραιότητα εμφάνισης στα posts αυτά.

 

via GIPHY

Εντάξει, ίσως να μην είναι και η πιο ριζοσπαστική αλλαγή στην ιστορία του Facebook, ωστόσο αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των δημοσίων Σελίδων στο Facebook. Έτσι λοιπόν, τώρα πια δεν θα λαμβάνονται υπόψιν μόνο τα likes των posts των Σελίδων στο Facebook, αλλά και κατά πόσο το περιεχόμενο των posts είναι αρεστό σε μεγάλο πλήθος των χρηστών της.

Ψήφισε λοιπόν, και χτίσε εσύ ο ίδιος το News Feed που σου ταιριάζει.

Πηγές: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.