Ένας καινούργιος τρόπος αναγνώρισης χρήστη βρέθηκε, και δεν είναι κανένας άλλος από τα αυτιά. Παρότι μας φαντάζει παράξενο, υποστηρίζεται ότι τα αυτιά του καθενός έχουν διαφορετικό σχήμα, ικανό να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ενός ανθρώπου. Εμείς έχουμε συνηθίσει την αναγνώριση μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα smartphones, μέσω της ίριδας του ματιού σε ταινίες δράσεις και μέσω της οδοντοστοιχίας σε αστυνομικές ταινίες. Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τον ακουστικό πόρο και τα αυτιά γενικότερα.

Διάβασε επίσης: Συμβουλές για να σώσεις τη μπαταρία του iPhone

Η ιδιότητα αυτή του ακουστικού πόρου, η οποία του προσδίδει ακρίβεια εξακρίβωσης ταυτότητας 99%, λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί στα smartphones. Η αναγνώριση θα γίνεται μέσω ακουστικών, τα οποία θα λαμβάνουν τα ηχητικά σήματα και θα επεξεργάζονται και τον τρόπο που θα τα δέχεται ο ακουστικός πόρος. Έτσι θα επιτυγχάνεται η αναγνώριση του χρήστη.

ear identity verification

Η εταιρεία NEC εξετάζει την κατασκευή ακουστικών αναγνώρισης χρήστη χρησιμοποιώντας τα αυτιά.

Ο Shigeki Yamagata, γενικός μάνατζερ της εταιρείας NEC δήλωσε: “Η καινούργια τεχνολογία δεν απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις όπως είναι το σκανάρισμα ενός σημείο του σώματος με μια συσκευή αναγνώρισης και επιτρέπει έναν φυσικό τρόπο για να επιτευχθεί η συνεχής αναγνώριση χρήστη, ακόμα και κατά την διάρκεια της κίνησης και της διεξαγωγής εργασίας, απλώς φορώντας ένα ακουστικό με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που ακούει τον ήχο μέσα στα αυτιά.”

acoustic spectrum

Η εταιρεία NEC ελπίζει να έχει έτοιμα τα ακουστικά αυτά μέχρι το 2018. Δεν έχουν αναφέρει αν ευελπιστούν η τεχνολογία αυτή να αντικαταστήσει την αναγνώριση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, παρόλα αυτά σκοπεύουν να την προωθήσουν σε επαγγελματίες που εμπλέκονται σε εμπιστευτικές διαδικασίες, οι οποίες και θα απαιτούν άμεση επιβεβαίωση ταυτότητας.

Πως σας φαίνεται η προοπτική αυτή; Εμείς στην αρχή ενθουσιαστήκαμε, καθώς η ιδέα της άμεσης αναγνώρισης, στην οποία δεν εμπλέκονται τα χέρια μας φαίνεται εξαιρετικά υποσχόμενη. Ωστόσο, θα έπρεπε να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός έτσι ώστε να μην τα χάσεις… Κάθε ευκαιρία έχει και το τίμημα της!

Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.