Ξέραμε ότι η Nintendo ετοιμάζει παιχνίδια σε συνεργασία με τη DeNA για το Play Store και το App Store και συγκεκριμένα έχει σκοπό να βγάλει πέντε μέχρι το Μάρτιο του 2017. Σας έχουμε μιλήσει για την πρώτη εφαρμογή της Nintendo, το Miitomo. Όμως για τις υπόλοιπες  δεν ξέρουμε με τι έχει να κάνει η κάθε μια. Με τι έχει να κάνει; Με Pokemon; Με Super Mario; Με Pokemon που ανταγωνίζονται ήρωες από Super Mario σε αγώνα kart; Πάμε να δούμε όμως λεπτομέρειές για την πρώτη που αναμένουμε σύντομα!

 

Δείτε επίσης: Miitomo, το πρώτο mobile game της Nintendo είναι γεγονός!

εφαρμογή της Nintendo

Miitomo, μία social-media εφαρμογή της Nintendo και της DeNA

Ούτε Pokemon, ούτε Super Mario. Όσοι έχετε παίξει Wii θα είστε εξοικειωμένοι με τα Miis. Για τους υπολοίπους, Mii είναι ένας τρισδιάστατος χαρακτήρας που φτιάχνει ο ίδιος ο χρήστης χρησιμοποιώντας μία πληθώρα από χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα είναι στο χέρι του δημιουργού κατά πόσο θα μοιάζει σε αυτόν ή σε κάτι άλλο της φαντασίας του, αν και συνήθως, ο καθένας φτιάχνει τον εαυτό του για να είναι πιο διαδραστικό. Προσωπικά, την πρώτη φορά που προσπάθησα να φτιάξω Mii, μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να ψάξω όλα τα χαρακτηριστικά και να βάλω αυτά που μου άρεσαν περισσότερο. Μετά όμως, που έφτιαξα και την υπόλοιπη οικογένεια, ήταν πανεύκολο.

εφαρμογή της Nintendo

Η εφαρμογή λοιπόν αποτελείται από μία κοινότητα με Miis, όπου στέλνεις αιτήματα φιλίας σε άλλους και μπορείτε να ανταλλάσσετε μηνύματα μέσω IM μεταξύ σας. Επομένως, πρόκειται για μία social media πλατφόρμα, η οποία όμως θα έχει πέντε mini-games. Ο Isao Moriyasu, πρόεδρος της DeNA δήλωσε ότι το παιχνίδι θα είναι δωρεάν, με αγορές εντός της εφαρμογής, κυρίως για έξτρα ρούχα και χαρακτηριστικά των Miis. Κάτι απολύτως λογικό, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι οι δωρεάν εφαρμογές με αγορές είναι πιο κερδοφόρες από τις υπόλοιπες. Και το όνομα της; Miitomo.

Το Miitomo έτοιμο το Μάρτη!

O Tatsumi Kimishima, πρόεδρος της Nintendo, ανακοίνωσε ότι το Miitomo θα βγει για το κοινό σε δύο μήνες, δηλαδή μέσα στο Μάρτη. Δηλώνει ότι η διαφορά του από τις υπόλοιπες εφαρμογές των social media, είναι ότι η επικοινωνία θα φαντάζει πιο άμεση καθώς θα βλέπεις ένα Mii που θα μοιάζει με το συνομιλητή σου. Ευκαιρία ψάχνουμε μου φαίνεται να κάνουμε γνωριμίες, γιατί μη μου πείτε ότι ενας λόγος χρήσης του δε θα είναι αυτός! Nintendo, παιχνίδι θέλουμε, μη μας απογοητεύεις!!!

Πηγές: 1,2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!