Η ενημέρωση για το Android από 6.0 σε 6.0.1 σπαρταράει και φέρνει διάφορες μικρο αλλαγές στις τυχερές συσκευές που θα τη δεχτούν ή την έχουν ήδη δεχτεί όπως τα Nexus. Ένα λοιπόν από τα μαντάτα είναι τα καινούρια emojis που προστέθηκαν στη λίστα με τα ήδη υπάρχοντα αλλά και οι καινούριες κατηγορίες που δημιουργήθηκαν.

Δείτε επίσης: Άλλαξε nickname και χρώμα στο Facebook Messenger!

καινούρια emojis

Πολλές από τις ήδη υπάρχουσες “φατσούλες” αλλάζουν και πολλές προστίθενται. Οι κατηγορίες, από εφτά, αυξάνονται σε δέκα έχοντας για καινούριες τις “flags”, “sports” και “food”. Στο site της Unicode, υπάρχει μία λίστα με όλα τα emoji και τις διαφοροποιήσεις τους ανάλογα με τη συσκευή ή το social network που χρησιμοποιούμε από όπου μπορούμε να δούμε και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Κατά κάποιο παράξενο και ίσως μοναδικό τρόπο, κάνανε συμπαθητικό ένα σχετικά αηδιαστικό emoji. Φυσικά και μιλάω για το Poo, το οποίο είναι χαμογελαστό κι έτοιμο για αποστολή!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τα καινούρια emojis για πόσες λέξεις μετράνε;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μαζί με τα καινούρια emojis, οι χρήστες θα εντοπίσουν και αλλαγές στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, και σε περίπτωση που χρησιμοποιούν tablet, θα δουν μία επανατοποθέτηση των τριών κουμπιών. Συγκεκριμένα, το Back και το Home βρίσκονται στην αριστερή κάτω γωνία ενώ το Recent Apps βρίσκεται στη δεξιά, πράγμα που τα κάνει πιο άμεσα προσβάσιμα στα δάχτυλα του χειριστή.

Επιστρέφοντας, δυστυχώς η αλλαγή των emojis έρχεται πακέτο με την αναβάθμιση σε 6.0.1 Marshmallow, ακόμα και αν έχετε κάνει το σχετικό update στο Google Keyboard. Λέτε να γίνει κανένα μαζικό #FreeEmojis για να ανεξαρτητοποιηθούν και να μπορούν να γίνουν προσβάσιμα απλά μέσω Play Store; Όλα είναι πιθανά! Μέχρι τότε, “μελετήστε” τον ακόλουθο κατάλογο που περιέχει ένα δείγμα από τις αλλαγές αλλά και την ίδια τη λίστα που μας παρέχει το Unicode, για να είστε διαβασμένοι όταν σας έρθει η αναβάθμιση (αν δε σας έχει έρθει ήδη!).

καινούρια emojis

Πηγές: 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!