Είναι προφανές ότι το Instagram έχει αποφασίσει το 2016 να είναι η χρονιά των αλλαγών. Αύξησε την διάρκεια των βίντεο που δημοσιεύονται, τοποθέτησε διαφημιστικό υλικό αρχικά σε μορφή εικόνων και μετά βίντεο. Μετά προστέθηκαν και τα notifications σε περίπτωση που γίνει uploading από έναν συγκεκριμένο χρήστη. Τώρα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια ακόμα αλλαγή και να μας παρουσιάσουν την καινούργια εμφάνιση της εφαρμογής.

Διάβασε επίσης: 12 must-use λειτουργίες του Instagram

Το καινούργιο εικονίδιο είναι βασισμένο στην παλιά κάμερα-εικονίδιο του Instagram, με το ουράνιο τόξο που έχει αλλάξει πλέον μορφή και δίνει την αίσθηση ηλιοβασιλέματος. Η εφαρμογή καθαυτή έχει πλέον ένα πιο μινιμαλιστικό design, το οποίο βασίζεται σε 2 χρώματα, το μαύρο και το άσπρο. Οι γραμματοσειρές, το λογότυπο καθώς και τα εικονίδια σε όλη την εφαρμογή είναι μαύρα, σε άσπρο φόντο.

νεα εικονιδια instagram

Στην παρουσίαση της αλλαγής αυτής, στα social platforms δηλώθηκαν τα εξής:

“Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια καινούργια εμφάνιση. Θα δείτε ένα αναβαθμισμένο εικονίδιο και σχεδιασμό για το Instagram. Εμπνευσμένο από το παλιό εικονίδιο της εφαρμογής, το καινούργιο αντιπροσωπεύει μια πιο απλή κάμερα και το ουράνιο τόξο παραμένει με μορφή gradient(δηλαδή διαβαθμίσεις των ίδιων χρωμάτων).”

(…)

“Έγιναν βελτιώσεις ως προς το πως φαίνεται η εφαρμογή του Instagram και στο εσωτερικό της. Η πιο απλή εμφάνιση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις φωτογραφίες και στα βίντεο σας χωρίς να αλλάξει η λειτουργικότητα της εφαρμογής.”

Το Instagram αποφάσισε να αλλάξει εμφάνιση εν όψει καλοκαιριού;

Αντίστοιχες αλλαγές έγιναν και στις θυγατρικές εφαρμογές Layout, Boomerang και Hyperlapse. Πως θα δεχτεί το διαδίκτυο τις αλλαγές αυτές; Η ιστορία έχει δείξει ότι ο κόσμος του διαδικτύου δεν δέχεται τις αλλαγές χωρίς υστερίες και αρνητική διάθεση. Πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που η αλλαγή είναι αρκετά εμφανής.

Εσύ τι γνώμη έχεις για το νέο look του Instagram;

Πηγή

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.