Νομίζω όλοι μας ξέρουμε ότι μια εταιρεία σαν το Facebook σίγουρα θα παρακολουθεί έστω και λίγο τις κινήσεις μας από την ώρα της σύνδεσης μέχρι και την ώρα της αποσύνδεσης. Από το Like μέχρι το σχόλιο που θα κάνετε σε μια δημοσίευση μέχρι την αναζήτηση που είναι και το φλέγον θέμα, το Facebook κρατάει ιστορικό, το διαβόητο ιστορικό αναζητήσεων. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιστορικό εφόσον έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας και μέσα από το Αρχείο Δραστηριοτήτων.

Δείτε επίσης: Ακούστε Youtube στο παρασκήνιο χωρίς root

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά το Facebook στην ουσία έχει ένα αρχείο και παρακολουθεί τις συνήθειές σας όταν εσείς αναζητείτε κάτι. Και αυτό το κάτι, μπορεί να είναι το όνομα της πρώην/του πρώην, της νυν/του νυν ή και της επόμενης/του επόμενου. Ιδρώσατε; Έχω κι άλλο! Γιατί όχι μόνο δεν φακελώνεται ο όρος αναζήτησης αλλά και η ώρα με την ημερομηνία. Πρόβλημα!

Βέβαια το Facebook, κρατάει το ιστορικό αναζητήσεων για καλό σκοπό όπως κάνει άλλωστε η Google και δεν είναι άλλος από το να γίνει πιο εύκολο για εσάς να βρείτε και πάλι τις πληροφορίες. Στις ρυθμίσεις απορρήτου έχει οριστεί από τη προεπιλογή το ιστορικό αναζητήσεων να είναι ορατό μόνο σε εσάς αλλά όπως οι περισσότεροι, το πιο πιθανό είναι να είστε συνδεδεμένοι στο Facebook και στο κινητό. Με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια του ιστορικού σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο πέσει στα λάθος χέρια.

Για καλή σας τύχη υπάρχει εύκολος τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό αναζητήσεων και να κάνετε κάποιες αλλαγές ή ακόμα να το διαγράψετε εντελώς!

Βήμα 1: Πατήστε στο εικονίδιο των “Ρυθμίσεων” πάνω δεξιά και στη συνέχεια από το μενού, επιλέξτε “Αρχείο δραστηριοτήτων”.

Βήμα 2: Θα δείτε όλη τη πρόσφατη δραστηριότητά σας στο Facebook. Αφού πατήσετε στο “Φίλτρο”, ψάξτε και επιλέξτε την “Αναζήτηση” που βρίσκεται προς το τέλος.

Βήμα 3: Όλο το ιστορικό αναζήτησής σας, με την προϋπόθεση ότι δεν το έχετε διαγράψει πριν, θα εμφανιστεί. Μπορείτε να αφαιρέσετε μεμονωμένες αναζητήσεις ή να τις διαγράψετε όλες επιλέγοντας το κουμπί “Διαγραφή αναζητήσεων” που βρίσκεται στην κορυφή.

Τι πιστεύετε για το ιστορικό αναζητήσεων του Facebook; Θα έπρεπε το Facebook να κρατάει αυτό το αρχείο και πότε φάνηκε χρήσιμο για να επισκεφτείτε ξανά κάτι που είχατε αναζητήσει στο παρελθόν; Μοιραστείτε τις ιδέες και τις απόψεις σας με ένα σχόλιο.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!