Επιτέλους ήρθε η εποχή που δε θα βρίζω τους γονείς μου που κάνουν Google Search ως εξής: “Ποιο έτος γεννήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ;” ή “Ποια υλικά είναι αυτά που αδυνατίζουν περισσότερο;”, αφού η εταιρία αναβαθμίζει τον τρόπο που εμφάνιζε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Πλέον, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, η Google θα δίνει ακόμα πιο καλές απαντήσεις!

Διάβασε επίσης: Τώρα πια το offline Google Maps είναι γεγονός! 

Αυτή είναι η αλήθεια, το Google θα γίνει και ο προσωπικός μας βοηθός/παντογνώστης πια!  Ο τρόπος που θα το κάνει, είναι σχετικά απλός να τον κατανοήσουμε. Αρχικά, οι πληροφορίες θα είναι κατηγοριοποιήμενες. Η μηχανή αναζήτησης, θα παίρνει την περίπλοκη ερώτηση του χρήστη, θα τη σπάει σε υποερωτήματα, όπου σε κάθε ένα από αυτά, θα αντιστοιχεί και μία κατηγορία. Το κοινό αποτέλεσμα όλων των κατηγοριών θα είναι και η σωστή απάντηση!!! Για να το καταλάβετε καλύτερα, η ακόλουθη εικόνα ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο, η οποία έχει ως παράδειγμα την ερώτηση “Who was the US President when the Angels won the World Series?”

To Google Search έκανε level up!

Google Search

Η απάντηση που θα λάβουμε από το google δεν είναι απαραίτητο να είναι σχετική με κάποιο πρόσωπο, μπορεί να κυμαίνεται και σε χρονολογίες, τοποθεσίες κλπ. Ακόμα, υπερθετικά όπως “ο μεγαλύτερος”, “ο ταχύτερος”, ακόμα και χρονικά περιθώρια, θα γίνονται και αυτά αντιληπτά κατά τη διάρκεια εύρεση του αποτελέσματος.

Στο  Official Google Search Blog, ο Product Manager Satyajeet Salgar, συγκρίνει αυτή την αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης με ένα παιδί που μαθαίνει να μιλάει. Τονίζει, ότι η Google εμφάνιζε αποτελέσματα με βάση των λέξεων-κλειδιών μέσα στην ερώτηση. Τώρα όμως με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να βελτιώσει την επικοινωνία με τον άνθρωπο, να γίνει δηλαδή και η ίδια, περισσότερο “ανθρώπινη”.

Η αναβάθμιση αυτή θα είναι διαθέσιμη σιγά σιγά, σε κάθε συσκευή και υπολογιστή, χωρίς να χρειαστεί να κάνει ο χρήστης κάποιο update ή κάποια επιπλέον εγκατάσταση. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια γνώσεων από εδώ και πέρα, θα γίνουν όλο και περισσότερο απαιτητικά, αφού οι παίχτες θα έχουν έναν τόσο χρήσιμο και γρήγορο βοηθό! Και δεν το κρύβω, είμαι διατεθειμένη κι εγώ να τον χρησιμοποιήσω αυτόν το βοηθό για να πετύχω το πολυπόθητο 16/16 στο Quizdom!!! Εσείς πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα δυνατότητα;

Πηγές: 1, 2, 3

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!