Από το 2013 έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το λεγόμενο Google Glass (ή Google Glasses αν το προτιμάτε). Τι είναι αυτά; Δεν πρόκειται φυσικά για απλά γυαλιά, αλλά για ζευγάρια γυαλιών τα οποία, ναι, λειτουργούν με λογισμικό Android. Στη θέση του δεξιού φακού είναι τοποθετημένη μία οθόνη, ενώ στο βραχίονα μία επιφάνεια αφής, δημιουργώντας έτσι έναν υπολογιστή «παντός καιρού». Αλλά η Google δεν θέλει να μείνει μόνο σ’ αυτό. Σκέφτεται την εμφύτευση του Android στο ανθρώπινο μάτι.

Διάβασε επίσης: Η νέα εφαρμογή της Samsung, προστατεύει τα μάτια σας

Μετά λοιπόν από αυτή την ήδη ιδιαίτερα καινοτόμα δημιουργία, η Google έχει σκοπό να προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο, έχοντας ήδη κατοχυρώσει τα εμπορικά σήματα  για τη λεγόμενη “Intra-ocular Device” (ενδοφθάλμια συσκευή). Καλά κατάλαβες: το λογισμικό θα είναι τοποθετημένο κατευθείαν μέσα στα μάτια σου! (Τρομακτικό, ε;)

Intraocular Device

Intraocular Device

Intraocular Device

Η όλη ιστορία αφορά μία εφαρμογή σύμφωνα με την οποία μία αντένα θα παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να λειτουργήσει η συσκευή, αν και ο τρόπος που θα συμβεί αυτό δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί.

Η εμφύτευση του Android στο βολβό του ματιού θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή;

Η Google δεν έχει μιλήσει ακόμα επίσημα για κάποιο Android λογισμικό που θα συνοδεύει αυτήν την καινοτόμα ευρεσιτεχνία, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό; Το παραπάνω εγχείρημα έχει αρχειοθετηθεί στο USPTO (United States Patent and Trademarks Office) ήδη από τις 24 Οκτωβρίου του 2014 στο όνομα του επικεφαλής του τομέα Life Science της Google, Andrew Jason Conrad και είναι σίγουρο ότι θα αργήσει πολύ ακόμα μέχρι να βγει σε κυκλοφορία remboursement viagra belgique.

Όταν υλοποιηθεί όμως; Τι θα σημαίνει για την εξέλιξη της τεχνολογίας; Είναι άραγε, αυτό το τελευταίο βήμα της έτσι κι αλλιώς πετυχημένης πορείας του Android; Και αν όχι, σκέψου ποιο μπορεί να είναι το επόμενο και σε πιο κομμάτι της καθημερινότητας θα ήθελες να συνεισφέρει.

 

Πηγές 1, 2, 3

 

Ένα άρθρο από τη

Νεφέλη Θεοφανοπούλου


Σχετικά με τον αρθρογράφο Συνεργαζόμενος Αρθρογράφος