Μετά την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε offline το Google Maps και να αποθηκεύουμε τις οδηγίες για τον προορισμό μας, η Google έκανε πραγματικότητα και την λειτουργία Traffic (Κυκλοφορία). Στην πραγματικότητα η λειτουργία αυτή υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια για τις πόλεις του εξωτερικού και επιτέλους ήρθε να εξυπηρετήσει και εμάς εδώ στην Ελλάδα σχετικά με τη κίνηση στους δρόμους.

Διάβασε επίσης: Τώρα πια το offline Google Maps είναι γεγονός!

κίνηση

 

Το Google Maps θα μπορεί να μας δείχνει ζωντανά την κίνηση στους δρόμους, για να μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή αν η διαδρομή που επιλέξαμε είναι η βέλτιστη. Η εφαρμογή μπορεί και μας προσφέρει την κίνηση στους δρόμους μέσα από δεδομένα που του στέλνουμε εμείς ως χρήστες. Καθώς εμείς ενεργοποιούμε και χρησιμοποιούμε την εφαρμογή για να φτάσουμε στον προορισμό μας μέσα από την διαδρομή που μας έχει προτείνει, στέλνουμε(ανώνυμα πάντα) την θέση και την ταχύτητα μας. Από μια πληθώρα δεδομένων βγαίνει το αποτέλεσμα για την κίνηση των δρόμων από τους οποίου περνάμε.

κίνηση

Υπάρχει βαθμωτή κλιμάκωση της κίνησης και φαίνεται από το χρώμα που έχει ο δρόμος στο χάρτη. Το πράσινο σημαίνει “Η κίνηση διεξάγεται κανονικά” και το κόκκινο σημαίνει “Τρελό Μποτιλιάρισμα”.

 

Η λειτουργία Traffic είναι ενεργή και για την συμπρωτεύουσα, που υποφέρει από τη μεγάλη κίνηση στους δρόμους

Εδώ να πούμε πως δεν θα δείτε τη λειτουργία “Κυκλοφορία” σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος είτε γιατί στις πιο μικρές δεν συμβαίνουν συχνά μεγάλα κυκλοφορικά προβλήματα είτε γιατί στις υπόλοιπες πόλεις οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν αρκετά συχνά το Google Maps μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να έχει η υπηρεσία αρκετά δεδομένα για βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

 

κίνηση

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λειτουργία “Κυκλοφορία” δεν θα είναι αποδοτική και αποτελεσματική αν εμείς οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούμε την εφαρμογή του Google Maps. Ακόμα και αν πηγαίνετε κάπου που ξέρετε το πως και δεν χρειάζεστε να δείτε στην εφαρμογή τις οδηγίες, ενεργοποιήστε την εφαρμογή ώστε να προσφέρετε τις πληροφορίες και να διαμορφωθεί σωστή άποψη για την κίνηση των δρόμων όπου κυκλοφορείτε.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!