Πάνω απ’όλα ο πελάτης! Αυτό θα έπρεπε να είναι το σλόγκαν της Google με τις αλλαγές που ανακοινώνει στον τρόπο κατανάλωσης δεδομένων μέσω του Chrome browser για τα smartphone. Ήδη έχει ξεκινήσει το “Data Saver Mode”, μία λειτουργία που “τρώει” από το χρήστη λιγότερα data από ότι θα έτρωγε ένας συνηθισμένος browser, αλλά πιστεύω ότι τώρα το απογειώνει στη μείωση αυτής της κατανάλωσης, μιας και το ποσοστό θα φτάσει μέχρι και 70% !!!

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα παιχνίδια του Νοεμβρίου

Data Saver Mode

Μείωση κατανάλωσης μέχρι και 70% με το Data Saver Mode

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Εύκολα, δε θα φορτώνονται αυτόματα οι εικόνες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα, αν εντοπίζει το Google Chrome ότι η σύνδεση είναι αργή. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα δεδομένα φεύγουν λόγω των εικόνων ή των βίντεο που φορτώνονται αυτόματα στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

Data Saver Mode

Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα μπορέσω να δω μία εικόνα που θέλω αλλά δεν φορτώθηκε λόγω αυτής της λειτουργίας;


Η Google σου έχει έτοιμη την απάντηση αγαπητέ χρήστη, αφού σου επιτρέπει να τη δεις, αν απλά πατήσεις στο σημείο που θα ήταν κανονικά. Επιπλέον, σου δίνει και την επιλογή να τις φορτώσεις όλες, μην πας και πατάς μία-μία μέχρι να το καταφέρεις.

Τέλος, αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ινδία και στην Ινδονησία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα διαδοθεί παγκοσμίως. Αναμένετε λοιπόν στις θέσεις σας για μία σωτήρια λέμβο για εσάς και τα δεδομένα σας!

Πηγές: 1,2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!