Είναι κάποιες πληροφορίες στον εγκέφαλο μου, οι οποίες δεν εξυπηρετούν καμία πρακτική λειτουργία. Τηλέφωνα, μαθηματικοί τύποι, ημερομηνίες γενεθλίων, το μάθημα που διάβασα χτες το βράδυ, όλα αυτά είναι πληροφορίες που είμαι πάντα ανίκανη να συγκρατήσω. Μια όμως απολύτως άχρηστη πληροφορία, όπως είναι η αναζήτηση του “do a barrel roll” – ή αλλιώς κάνε μια τούμπα – στο Google είναι κάτι το οποίο θα αναφέρω ακόμα και στα εγγόνια μου. Γιατί; Γιατί είναι διασκεδαστικές αυτές οι μικρές ανακαλύψεις.

Διάβασε επίσης: Ποια Facebook Reactions θέλουν οι Έλληνες;

Φίλε αναγνώστη με το που τελειώσεις να διαβάζεις το blog αυτό πήγαινε στο Google και πάτα στην αναζήτηση, “do a barrel roll” και Enter. Αν δεν έχεις δυνατό στομάχι βέβαια, μην το επιχειρήσεις, καθώς η αναζήτηση αυτή θα σου γυρίσει την οθόνη 360 μοίρες.

barrel roll

Και γιατί να το κάνω αυτό; Γιατί είναι ηλιθιωδώς διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό είναι βέβαια να ζητάς από φίλους σου να κάνουν την συγκεκριμένη αναζήτηση ενώ εσύ παράλληλα παρατηρείς τις αντιδράσεις τους.

Πέρα όμως από τη τούμπα και το barrel roll, η Google κρύβει παιχνιδάκια…

Πατώντας “zerg rush” στην αναζήτηση του Google, μια έκπληξη σε περιμένει. Αν παραμείνεις άπραγος, τότε κόκκινοι και κίτρινοι κύκλοι περιτριγυρίζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης, τα οποία και τελικά “εξουδετερώνουν”.

Ο μόνος τρόπος να αποτρέψεις την εξουδετέρωση αυτή και να μην χάσεις το παιχνίδι, είναι να πατήσεις τους κόκκινους και κίτρινους κύκλους αρκετές φορές έτσι ώστε να τελειώσει η ζωή τους. Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις, καθώς το παιχνίδι συνεχίζει να σου στέλνει τους κύκλους μέχρι να χάσεις. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι προσπαθείς να δημιουργείς ουσιαστικά υψηλά σκορ. Στο τέλος, οι κύκλοι θα σχηματίσουν το εξής.

zerg rush

Όταν παίξεις το παιχνίδι, μην ξεχάσεις να κάνεις scroll προς τα κάτω, γιατί οι κύκλοι κατευθύνονται και στο κάτω μέρος της σελίδας. Το παιχνίδι προορίζεται για παίκτες με γρήγορα δάκτυλα και αντανακλαστικά, που είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα καινούργιο ποντίκι.

Πως σας φαίνονται οι άχρηστες πληροφορίες του Google; Τι έχετε ανακαλύψει οι ίδιοι; Πείτε μας στα σχόλια!

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.