Το διαδίκτυο βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών του. Είναι γεγονός, είναι η αλήθεια και είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του διαδικτύου. Αλλά ταυτοχρόνως και το χειρότερο. Είτε αναφερόμαστε σε σχόλια στα social media, είτε σε στο YouTube, είτε σε posts σε διάφορα blogs, ο αρνητισμός υπάρχει παντού στο διαδίκτυο. Το γνωστό και ως cyber-bullying υπάρχει και δυστυχώς ακμάζει. Με αυτή τη σκέψη, μια σουηδική ασφαλιστική εταιρία δημιούργησε την εφαρμογή Fulfiltret, που έχει ως σκοπό να αποτρέπει το cyber-bullying πριν δημοσιευτεί.

Διάβασε επίσης: Το Instagram δοκιμάζει αλλαγή λογαριασμών χωρίς να χρειάζεται αποσύνδεση

Στην περιγραφή της Fulfiltret αναφέρεται “Οι χυδαιολογίες, οι βρισιές και οι κοροϊδίες αντικαθίστανται  με κοπλιμέντα, ευχές και ευχάριστες σκέψεις.”

Έτσι λοιπόν, όποιος επιθυμεί να μειώσει την αρνητικότητα και την επιθετική συμπεριφορά που καμιά φορά προκύπτει στον καθένα μας στο διαδίκτυο δεν έχει παρά να κατεβάσει την εφαρμογή Fulfiltret. Με το που κατεβάσει την εφαρμογή, δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο. Η εφαρμογή έχει ένα αρχείο 2000 λέξεων με αρνητική σημασία. Όταν ο χρήστης πληκτρολογεί κάποια από αυτές τις λέξεις, η εφαρμογή τις εντοπίζει και τις αντικαθιστά με άλλες με πιο θετική σημασία.

Fulfiltret

Αποτελεί η εφαρμογή αυτή ριζοσπαστική λύση απέναντι στο cyber-bullying; Πιθανότατα όχι. Παρόλα αυτά νομίζω ότι θα προβληματίσει τον χρήστη ως προς την συμπεριφορά που ο ίδιος εμφανίζει στο διαδίκτυο. Ίσως ακόμα και να τον κάνει να κατανοήσει σε ποιο σημείο αποτελεί και η δική του συμπεριφορά πρόβλημα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play.

Πηγή: We Are Social Media

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.