Μετά από αρκετό καιρό, ήρθαν οι πολύ αναμενόμενες “Αντιδράσεις” του Facebook. Και όταν λέω αρκετό καιρό, εννοώ πάρα πολύ καιρό. Και ενώ βρίσκω τα Facebook Reactions αρκετά ιντραγκαδόρικα και τα χρησιμοποιώ, νιώθω ότι κάτι λείπει. Και ξέρω ότι το νιώθεις και εσύ που το διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα αυτό το blog, να αποτελέσει ένα είδος “διαμαρτυρίας”, καθώς θα απαριθμήσω διάφορες Αντιδράσεις που όλοι θα θέλαμε.

Jungle Jumping Kid: Κατέβασε το νέο endless runner game και κατέκτησε τη ζούγκλα

fb reactions alone

1. “Πατάω like, για να μου πατήσεις like.”
Όλοι έχουμε αυτόν τον ένα φίλο στο Facebook, τον οποίο δεν ξέρουμε καλά, αλλά πάντα πατάει like σε οτιδήποτε ανεβάσουμε. Έτσι λοιπόν, για να μην χάσεις αυτό το πολυπόθητο like (ειδικά όταν κάθε post σου μαζεύει το πολύ 5 όπως τα δικά μου) φροντίζεις να πατάς like και στα δικά του post.

2. “Χώρισες ή όχι, μίλα ξεκάθαρα Βίρνα!”
Η αντίδραση που έχει ο καθένας μας, όταν βλέπει ότι κάποιος γνωστός του έχει ανεβάσει τραγούδι τύπου “Someone like you” της Adele, ή το “Απόψε Τελείωσες” του Νικηφόρου (το τραγούδι εξαρτάται αποκλειστικά από τον χρήστη και το επίπεδο που θέλει να φέρει στον πιθανό του/της χωρισμό). Και φυσικά όταν κάποιος κοντινός φίλος ρωτάει στα σχόλια αν όλα είναι καλά, αυτός απαντάει με μεγαλύτερους γρίφους και από τον Riddler.

fb reactions virna

3. “Θεία στο Facebook”
Ας ετοιμαστεί επιτέλους το κουμπί Αντίδρασης που θα αντικαταστήσει το σχόλιο “Φτου σου κοπελάρα μου, κούκλα είσαι! Τι κάνει η μαμά και ο μπαμπάς; Τα φιλιά μου να τους δώσεις!!!” που αφήνει κάθε θεία σου κάτω από κάθε φωτογραφία σου.

4. “Στον Θεό με πάει”
Μια Αντίδραση για κάθε φωτογραφία με καλλίγραμμα οπίσθια και στήθη ή με κοιλιακούς και στιβαρές πλάτες. Ένα από τα Facebook Reactions που στην ουσία λένε ευχαριστώ, για αυτούς που ομορφαίνουν το timeline μας.

5. “ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ POST ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ”
Πόσες φωτογραφίες, πόσα τραγούδια και πόσα status μπορεί να δημοσιεύσει ένας άνθρωπος; Ε, λοιπόν υπάρχουν κάποιοι, ονόματα δεν λέμε σπίτια δεν θα θίξουμε, που καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Εκεί που το block αρχίζει να σου φαίνεται μια πολύ ελκυστική ιδέα, ένα τέτοιο πιθανό κουμπί Αντίδρασης θα έκανε θαύματα, περνώντας την ιδέα στον χρήστη ότι ίσως να έχει υπερβεί το επιθυμητό αριθμό δημοσιεύσεων σε μια μέρα.

Εσύ ποια Facebook Reactions θα ήθελες να δεις στο Facebook; Άφησε μας ένα σχόλιο!

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.