Χοχοχο, έρχονται τα Χριστούγεννα και το Facebook πάλι μας τραβάει την προσοχή! Πρώτα οι καρδούλες στο Facebook Messenger, και τώρα τι; Τώρα μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των “σύννεφων” που στέλνεις εσύ σε μία συνομιλία, το emoji που στέλνεις και μεγαλώνει όση περισσότερη ώρα το πατάς (που τώρα είναι το like) αλλά και το όνομα με το οποίο εμφανίζεσαι. Πάμε να δούμε βήμα – βήμα να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε nickname και χρώμα στο Facebook Messenger!

Δείτε επίσης: Γεμίστε καρδούλες στο Facebook Messenger!

χρώμα στο Facebook Messengerχρώμα στο Facebook Messenger

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις χρώμα στο Facebook Messenger!

Πρώτα από όλα: Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε κάνει ενημέρωση στην εφαρμογή του Facebook Messenger. Αυτό το καταφέρνουμε με το να πάμε στο Play Store/App Store και να δούμε τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη, τότε έχει γίνει και πάμε στο επόμενο βήμα.

Ανοίγουμε μία συνομιλία: Δε μας απασχολεί αν θα είναι ομαδική ή ατομική συνομιλία καθώς δουλεύει σε όλες. Αν έχετε συσκευή Android, τότε πατάτε το εικονίδιο με το “i” δίπλα από το όνομα του συνομιλητή σας. Αν έχετε συσκευή της Apple, τότε απλά πατάτε το ίδιο το όνομα.Παρατηρούμε ότι μας έχουν εμφανιστεί τρεις καινούριες επιλογές, οι οποίες είναι οι “Colors”, “Emojis”, “Nicknames”.

Ας δούμε πρώτα το χρώμα. Αν πατήσεις λοιπόν το “Colors”, σου δίνει μια επιλογή χρωμάτων μι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο! Τα υπόλοιπα ρυθμίζονται αυτόματα από την ίδια την εφαρμογή.

Σειρά έχει το emoji. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει και χρησιμοποιήσει το Like το οποίο όσο το πατάς φουσκώνει σαν μπαλόνι, δίνοντας του μια πληθώρα μεγεθών, από το πιο μικρό μέχρι το πολύ μεγάλο(οριακά, γιατί μετά σκάει το “μπαλόνι”).  Αυτό το Like μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο emoji, όπως είναι η καρδιά, ένα μπαλόνι κτλ. Το μόνο πρόβλημα που εντοπίσαμε, είναι πως όταν η συσκευή βρίσκεται σε “Power Save Mode”, δεν μπορούν να σταλθούν τα emojis, σε κανένα μέγεθος.

messenger-color-1messenger-color-2

Και τέλος, τα παρατσούκλια, δηλαδή τα “nicknames”! Εκεί, μπορείς να αλλάξεις το όνομα που εμφανίζεσαι εσύ ή ο συνομιλητής σου. Ετοιμάσου λοιπόν για πολλαπλές αλλαγές και “τσακωμούς”!!

messenger-color-3

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε, εμφανίζεται και στον άλλον και μπορεί κι εκείνος να επέμβει σε αυτήν. Εμπειρία που σας τη λέω από πρώτο χέρι μιας και το έχω ήδη πάθει!!! Δοκιμάστε το κι εσείς και πείτε μας με σχόλιο τις εμπειρίες σας!

Φυγατε;; Όχι ακόμα ρε παιδιά, έχουμε ένα μικρό μυστικό για εσάς…. Τώρα θα βλέπετε εκτός από καρδούλες, και νιφάδες στο Facebook Messenger, στέλνοντας ένα emoji του Αγίου Βασίλη, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή κάποιο “χειμερινό” αυτοκόλλητο όπως αυτά από το Frozen. Δε μας πιστεύετε; Δείτε και μόνοι σας! Μην απογοητευτείτε αν δε δείτε τα επιθυμητά “χιόνια”, καθώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές, ακόμα και αν έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής.

messenger-color-4

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!