Το “All You Need Is Love” δεν το πιστεύουν μόνο οι Beatles αλλά και το Facebook όπως φαίνεται από την αλλαγή στο Facebook Messenger που πιθανότατα όσοι είστε ερωτευμένοι θα παρατηρήσατε σήμερα. Ο λόγος γίνεται για την απρόσμενη αγάπη – καρδούλες που μοιράζει η εφαρμογή με την αποστολή του κλασικού emoticon καρδιάς, σε αποστολέα και παραλήπτη. Αξίζει λοιπόν, να εξετάσουμε την αλλαγή αυτή με τις καρδούλες στο Facebook Messenger και να αναφέρουμε διάφορες παρατηρήσεις που προσέξαμε.

Δείτε επίσης: Καταναλώνεις επικίνδυνα προϊόντα χωρίς να το ξέρεις;  Με την ελληνική εφαρμογή Revoca, όχι πια!

Μοίρασε κι εσύ αγάπη με τις καρδούλες στο Facebook Messenger!

Πρώτα απ’όλα, τι συμβαίνει αν στείλω ή λάβω καρδουλα  από κάποια επαφή μου μέσω της εφαρμογής; Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από την ακόλουθη εικόνα:

καρδούλες στο Facebook Messenger

Πότε συμβαίνει αυτό; Αρχικά, οι συσκευές που έχουμε παρατηρήσει ότι η αποστολή καρδιών γίνεται με αυτόν τον τρόπο, είναι όλες Android. Μόνο σε περίπτωση συσκευής Turbo-X είδαμε ότι δεν λειτουργεί η νέα αυτή αλλαγή στο Messenger για Android κινητό.  Αν έχεις Android και στέλνεις το συγκεκριμένο emoticon, σίγουρα θα το δεις. Το θέμα είναι όταν το λαμβάνεις, μπορείς να το δεις μόνο αν και οι δύο συσκευές είναι Android. Για παράδειγμα, αν ο αποστολέας είναι iPhone, δε θα γίνει τίποτα. Γενικά τα iPhone προς το παρόν δεν μπορούν να δείξουν ή να δεχθούν αγάπη σε καμία περίπτωση.

Πάμε παρακάτω. Ισχύει σε όλες τις καρδιές; Γιατί το Facebook είναι αγαπησιάρικο, δεν έχει και λίγες. Δυστυχώς δεν ισχύει σε όλες. Για την ακρίβεια ισχύει μόνο στην κλασική και με το σωστό χρώμα (όχι κάποια παραλλαγή της). Επιπλέον πρέπει να είναι μόνη της στο μήνυμα. Δηλαδή, μια καρδιά, χωρίς άλλο emoticon ή χαρακτήρα. Το καλό είναι ότι όσο περισσότερα τέτοια μηνύματα είναι συνεχόμενα, τόσο περισσότερη ώρα θα σας πετάγονται καρδούλες!

Καρδούλες στο Facebook Messenger και με emojis!

καρδούλες στο Facebook Messenger

Σε πολλά αυτοκόλλητα που έχουν καρδούλες τότε η πάλι γεμίζει η εφαρμογή αγάπες στην οθόνη σας! Όμως παρατηρήσαμε πως δεν συμβαίνει σε όλα! Για παράδειγμα σε αυτόκόλλητο με minion και καρδούλες στα μάτια δεν λειτουργεί.

Extra bonus για τους τυχερούς: Αν σε μια συνομιλία, το τελευταίο μήνυμα είναι καρδιά, τότε οποιαδήποτε στιγμή και να την ανοίξετε (ακόμα και αν το έχετε ήδη διαβάσει), θα σας εμφανιστούν! Με ένα μικρό plot twist: αν τη συνομιλία την κλείσετε και την ξανανοίξετε αμέσως, δε θα δείτε τίποτα τη δεύτερη φορά, πρέπει να κάνετε εναλλαγή με κάποια άλλη και ξανά πίσω μετά για να το δείτε.
Update: Επίσης μπορείτε να “αγγίξετε-παίξετε” με τις καρδούλες που πετάνε προς τα πάνω!

Αυτά είναι λίγα παραπάνω από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για το καινούριο εφέ του Facebook Messenger. Για πόσο θα κρατήσει; Δεν ξέρουμε, ίσως να είναι μόνο για τα Χριστούγεννα γιατί πέρυσι μέσα στο Δεκέμβρη είχε κάνει κάτι παρόμοιο, μόνο που στο εικονίδιο με τη συνομιλία στην οθόνη, χιόνιζε.  Ίσως να το κρατήσει και να το επεκτείνει και στα iPhone ή να λειτουργεί και με τις υπόλοιπες καρδιές, με τις αντίστοιχες παραλλαγές. Εμείς το δοκιμάσαμε επιτυχώς σε LG G2, LG Nexus 5, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S6  και ανεπιτυχώς σε iPhone 6S.
Update: Σε ότι αφορά αυτούς που έχουν Android που δεν τους έχει ενεργοποιηθεί το feauture, πιθανώς δεν έχει γίνει διαθέσιμη ακόμα η καινούργια έκδοση του Messenger ή χρειάζεται να το κάνετε εσείς χειροκίνητα μέσα από το Play Store. Είμαστε σίγουροι πως δεν παίζει ρόλο η έκδοση του λογισμικού(πχ: 4.2, 4.4.2 ή 5).

Δοκιμάστε το στη δική σας συσκευή και αφήστε μας σχόλιο για την προσωπική σας εμπειρία!

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!