Στην εποχή που πλέον τα κινητά έχουν πάρει τη θέση της αριθμομηχανής, του ημερολογίου αλλά και του φορητού υπολογιστή (όχι εντελώς ακόμα!), πολλοί χρήστες τα επιλέγουν και για την καθημερινή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, είτε για λόγους ενημέρωσης, είτε για λόγους διασκέδασης pour le viagra. Θα ήταν λοιπόν καλή ιδέα να δούμε μερικές προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή αλλά και το σερφάρισμα μας στο internet από το κινητό ευκολότερο.

Δείτε επίσης: 12 λειτουργίες του Instagram που πρέπει να χρησιμοποιείς

internet από το κινητό

Καλύτερο «σερφάρισμα»στο internet από το κινητό με 5 απλά βήματα

 1. Η σωστή επιλογή του browser
  Πολύς κόσμος που πιθανότατα δε γνωρίζει, χρησιμοποιεί το web browser που έχει ήδη εγκατεστημένο το κινητό. Όμως καθένας με τα γούστα του, κι αυτό κολλάει κι εδώ, αφού κάθε browser έχει στόχο διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, εγώ χρησιμοποιώ τον Google Chrome και σε υπολογιστή και σε κινητό, όχι μόνο για την ευκολία στη χρήση του αλλά και γιατί οι σελιδοδείκτες, οι αγαπημένες σελίδες, οι κωδικοί που είναι αποθηκευμένοι στον υπολογιστή μου, περνούν αυτόματα και στο κινητό μέσω του Google λογαριασμού μου.
 2. Διαμόρφωση του πληκτρολογίου
  Σίγουρα, είναι δύσκολο να πληκτρολογούμε μέσω του πληκτρολογίου της συσκευής μας. Δεν εχει την ανεση ενός υπολογιστή. Αλλά το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Αρχικά, πρέπει να βρείτε και να εγκαταστήσετε το πληκτρολόγιο που σας βολεύει καλύτερα, αν δεν είστε ευχαριστημένοι από το προεπιλεγμένο της συσκεύης σας. Δεύτερον, στις ρυθμίσεις του κινητού σας, είτε είστε χρήστες Android είτε iOS, στο πληκτρολόγιο, θα μπορείτε να προσθέσετε δικές σας συντομεύσεις. Για παράδειγμα, θέλετε να γράψετε το mail σας, το οποίο έχει πολλά σύμβολα και θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζετε πληκτρολόγιο για τους ειδικούς χαρακτήρες. Αν βάλετε στις ρυθμίσεις, να γράφετε EML και η αυτόματη διόρθωση να συμπληρώνει αυτόματα το mail σας, έχετε σωθεί! Αυτό μπορεί να γίνει και για τη διεύθυνση του σπιτιού σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας αλλά και για εκφράσεις, πχ το “τλμ” να γίνει “τα λέμε!”.
 3. Εγκατάσταση AdBlocker
  Το χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας, γιατί όχι και στο κινητό ή στο tablet μας; Μόνο καλό προσφέρει, αφού όχι μόνο αυξάνεται η ταχύτητα φόρτωσης μιας σελίδας αλλά και εξοικονομείται περισσότερη μπαταρία! Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε iOS, υπάρχουν πολλές επιλογές για εσάς με την γρηγορότερη να είναι η 1Blocker. Αν από την άλλη έχετε Android, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το Adblock Plus for Android, το οποίο είναι εφαρμογή για browser που ταυτόχρονα μπλοκάρει τις διαφημίσεις.
  internet από το κινητό
 4. Μεταφορά δεδομένων από υλογιστή σε κινητό και τούμπαλιν
  Έχετε στον υπολογιστή την αγαπημένη σας φωτογραφία που θέλετε πολύ να δείξετε στο φίλο σας ή την παρουσίαση για τη δουλειά που ξεχάσατε να περάσετε σε usb. Τι κάνετε τότε; Πολύ απλά, χρησιμοποιείτε κάποιο site για αποθήκευση δεδομένων στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή και άρα, και από το κινητό σας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Dropbox αλλά και το Google Drive.
 5. Data Saver Mode
  Το Google δίνει την επιλογή μέσω του Google Chrome, να μη φορτώνονται αυτόματα οι εικόνες και τα βίντεο αν η σύνδεση σας είναι αργή. Για να το πετύχετε αυτό, αρκεί απλά να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Data Saver Mode και σίγουρα θα δείτε δραστική αλλαγή στη φόρτωση των ιστοσελίδων.

Πηγή: lifehacker


Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!