Η άνοιξη ήρθε, το καλοκαίρι κλείνει το μάτι σε όλους και ήρθε η ώρα που θα βγείτε για τρέξιμο. Είτε ανήκετε στους τύπους που τους αρέσει να τρέχουν παρ’ ότι δεν τους κυνηγάει κανένας είτε είστε από αυτούς που κατάλαβαν πως η παραλία δεν είναι πολύ μακριά και είπαν να κάνουν ένα τρέξιμο, πρέπει να ξέρετε ότι το smartphone, είναι ο καλύτερος σας φίλος. Ας δούμε λοιπόν, τις καλύτερες εφαρμογές για τρέξιμο.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα Sex Apps

 

Runtastic


Ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή για τρέξιμο. Το Runtastic μετά το τελευταίο update έχει γίνει η πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή για να αθλείστε καθώς παρακολουθεί το ρυθμό σας και ότι άλλο σχετίζεται με το τρέξιμο. Καταγράφει την διαδρομή που τρέχετε, μετράει πόση ώρα τρέχετε, την ταχύτητα σας, την συνολική απόσταση και κρατάει ιστορικό. Πλέον έχουν προστεθεί και σχέδια κατάρτισης τα οποία μπορούν οι runners να συμβουλεύονται όπως και η δυνατότητα του Music Player (που υπήρχε μόνο στη Pro έκδοση). Δεν είναι μόνο για τρέξιμο, δουλεύει για ποδηλασία και για πεζοπορία. Το Runtastic τα κάνει όλα και συμφέρει.

Για Android:

Runtastic Running Distance & Fitness TrackerRuntastic Health & Fitness FreeDownload

Για iOS:

icon
Runtastic Running & FitnessruntasticHealth & FitnessFreeDownload

 

Runkeeper


Για πολλούς το Runkeeper είναι το κορυφαίο όλων. Πέρα από την καταγραφή των διαδρομών σας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ή της ποδηλασίας κρατάει και άλλα σημαντικά στοιχεία όπως ρυθμό, χρόνο, καμένες θερμίδες και απώλεια βάρους. Πρέπει να είναι η εφαρμογή που κρατάει τις περισσότερες πληροφορίες για το τρέξιμο και τις παρουσιάζει με καταπληκτικά διαγράμματα. Πέρα από την ελεύθερη διαδρομή το Runkeeper δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε συγκεκριμένες διαδρομές που είτε τις έχει δημιουργήσει η εφαρμογή για την περιοχή σας ή άλλοι χρήστες της εφαρμογής. Περιλαμβάνει και το κομμάτι του trainer όπου σας παρέχει οδηγίες και σχέδια για να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους, λόγου χάρη «προπόνηση 5 χιλιομέτρων».

Για Android:

RunKeeper - GPS Track Run WalkFitnessKeeper, Inc. Health & Fitness FreeDownload

Για iOS:

icon
Runkeeper- GPS Running TrackerRunKeeper, LLCHealth & FitnessFreeDownload

 

Endomondo


Το Endomondo είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά running app. Όπως και οι προηγούμενες εφαρμογές για τρέξιμο, έτσι και το Endomondo κάνει τα γνωστά: μετράει την απόσταση, το χρόνο και την ταχύτητα σας κατά την διάρκεια του τρεξίματος. Πέρα από την μέτρηση των θερμίδων που χάνετε, που είδαμε και στο Runkeeper, καθώς και την μέτρηση της απώλειας βάρους η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κάτι το διαφορετικό. Σας παρέχει ηχητικό trainer για συμβουλές κατά την διάρκεια του τρεξίματος, μέσα από την καταγραφή της διαδρομής προσφέρει συμβουλές για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού(π.χ. 2 ποτήρια νερό μετά από 30 λεπτά τρέξιμο) και έχει εμψυχωτικές προτάσεις για την δημιουργία κινήτρου. Στα θετικά είναι το γεγονός ότι έχει πολλές δραστηριότητες για να διαλέξετε και ενώ τα περισσότερα έχουν επιλογή ανάμεσα στο τρέξιμο και την ποδηλασία το Endomondo έχει μεγάλο πλήθος επιλογών για να διαλέξετε, όπως μπάσκετ, κολύμβηση, κυκλική προπόνηση κ.α.

Για Android:

Endomondo - Running & WalkingEndomondo.com Health & Fitness FreeDownload

Για iOS:

icon
Endomondo Sports TrackerEndomondo LLCHealth & FitnessFreeDownload

 

Οι καλύτερες εφαρμογές για τρέξιμο που θα σας κάνουν να πάρετε τους δρόμους!

 

Strava


Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εφαρμογές για τρέξιμο το Strava που είναι λιγότερο γνωστό, φέρνει όμορφο και ενδιαφέρον interface για να κερδίσει τους χρήστες. Οι δυνατότητες σαν εφαρμογή είναι περίπου οι ίδιες με των παραπάνω εφαρμογών. Αυτό που παρέχει το Strava είναι ότι καταγράφει την απόσταση, το χρόνο, την ταχύτητα και συνδυάζει όλες τις μετρήσεις για να δημιουργήσει πίνακες κατάταξης, επιτεύγματα και προκλήσεις. Έτσι μαζί με τις σημαντικές πληροφορίες του τρεξίματος δημιουργεί και κίνητρα για τους χρήστες. Το Strava είναι πολύ κοινωνικό και σας προτρέπει να καλέσετε φίλους και να γνωρίσετε αγνώστους που μπορεί να τρέχουν στην περιοχή σας και συνδυάζεται πολύ καλά με τα Smart Watches. Κατά κύριο λόγο είναι λιτό και απέριττο, ότι πρέπει για τους αρχάριους.

Για Android:

Strava Running and Cycling GPSStrava Inc. Health & Fitness FreeDownload

Για iOS:

icon
Strava Running and Cycling GPSStrava Inc.Health & FitnessFreeDownload

 

Zombies, Run!


Αν όλα τα παραπάνω σας μοιάζουν ίδια ή είστε της φιλοσοφίας για να τρέξω πρέπει κάτι να με κυνηγά, τότε το “Zombies, Run!” είναι ότι πρέπει. Η εφαρμογή σας βάζει να τρέξετε για την ζωή σας μέσα από «επεισόδια» και «σεζόν», όπου σε κάθε επεισόδιο υπάρχει και διαφορετική ιστορία η οποία συνεχίζεται κατά τη σεζόν. Σε κάθε επεισόδιο εσείς πρέπει να τρέξετε για να ολοκληρώσετε κάποιο στόχο ο οποίος βέβαια σχετίζεται με επιβίωση του ανθρώπινου είδους και τη δική σας. Το Zombies, Run! Πιο πολύ μοιάζει με παιχνίδι παρά με εφαρμογή για τρέξιμο. Η ιστορία εξελίσσεται και εσείς απολαμβάνετε το τρέξιμο χωρίς να σας προβληματίζουν τα στατιστικά.  Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό και όχι mainstream το Zombies, Run! είναι ότι πρέπει!

Για Android:

Zombies, Run! (Free)Six to Start Health & Fitness FreeDownload

Για iOS:

icon
Zombies, Run!Six to StartHealth & FitnessFreeDownload

 

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!