Ήρθε λοιπόν και φέτος το Πάσχα και τι πιο ωραίο από λίγες μέρες στο χωριό, μέσα στη φύση, μαζί με συγγενείς και φίλους. Τι συμβαίνει όμως αν τελικά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις εκεί και καταλήγεις να κοιτάς το ταβάνι περιμένοντας να περάσουν οι μέρες για να γυρίσεις πίσω στον «πολιτισμό»;

Διάβασε επίσης: Εφαρμογές για το ταξίδι

 
Αν είσαι απ’ τους ανθρώπους λοιπόν που δεν απολαμβάνουν την ηρεμία και τους ρυθμούς ζωής στο χωριό, μην αγχώνεσαι! Το κακό είναι ότι οι περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν χρειάζονται σύνδεση στο internet, κάτι που στο χωριό είναι μάλλον ένα πρόβλημα. Γι’ αυτό πρώτη-πρώτη στη λίστα μας είναι η εξής εφαρμογή:

 

GWPA Finder (Greek WPA Finder)

Όπως γράφει και η περιγραφή στο Google Play, η εφαρμογή ανακτά εργοστασιακούς κωδικούς από συγκεκριμένα routers και σας βοηθά να τεστάρετε την ασφάλεια του δικού σας δικτύου (κάτι που βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν σας είναι και πολύ απαραίτητο). Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν μπορείτε να συνδεθείτε σε κάποιο ξένο δίκτυο (που για λόγους δεοντολογίας βέβαια, οφείλετε να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη του για το κενό ασφαλείας που βρήκατε).

Για Android:

GWPA FinderThanos Fisherman Tools FreeDownload

 

Δεδομένου λοιπόν ότι έχετε πρόσβαση στο internet είτε μέσω 4G, είτε μέσω WiFi, είτε με άλλον τρόπο, ιδού κάποια γιατρικά (εκτός Facebook και Youtube) για την πλήξη:

 

Dubsmash

Θα έλειπε; Είναι τόσες οι ατάκες που ποτέ δεν προλαβαίνεις να κάνεις όσα dubs θες! Άσε που η αλλαγή περιβάλλοντος καμιά φορά οδηγεί σε έμπνευση…

Για Android:

DubsmashMobile Motion GmbH Video Players & Editors FreeDownload

Για iOS:

icon
DubsmashMobile Motion GmbHEntertainmentFreeDownload

 

Photo Lab Picture Editor FX

Και μιας που είπαμε για έμπνευση, οι περισσότεροι βγάζετε που βγάζετε τόσες φωτογραφίες κάθε μέρα… Τουλάχιστον κάντε το σωστά και εκμεταλλευτείτε την όμορφη ελληνική φύση βγάζοντας και καμιά φωτό με την οικογένειάς σας. Η παραπάνω εφαρμογή θα σας υπερκαλύψει σε εφέ φωτογραφίας, ώστε να αποτυπώσετε όπως εσείς θέλετε τις αγαπημένες σας στιγμές.

Για Android:

Photo Lab Picture Editor FX: filters & art montageVicMan LLC Photography FreeDownload

Για iOS:

icon
Photo Lab: pics art filtersVicMan LLCPhoto & VideoFreeDownload

 

 

Τι είπαν;

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει κι ένα game στη λίστα! Γνωστή από το δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι, η ελληνική εφαρμογή «τι είπαν;» χωρίζει τους παίχτες σε 2 ομάδες και αυτές πρέπει να μαντέψουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση. Κατάλληλο για κάθε περίσταση, αφού μπορούν να παίξουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Για Android:

Τι είπαν;Kyriakos Leivadas Board FreeDownload

Για iOS:

icon
Τι είπαν;Kyriakos LeivadasGames1,09 €Download

 

 

Wikipedia

Ναι, η γνωστή εγκυκλοπαίδεια έχει και εφαρμογή! Για κουλτουρο-ανήσυχα πνεύματα που μπορούν να αφιερώσουν έτσι το χρόνο τους προς αναζήτηση νέων θεμάτων, άξιων εξερεύνησης. Καλό timing για download επίσης για όσους δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν ή δεν βρίσκουν ησυχία κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη πόλη.

Για Android:

WikipediaWikimedia Foundation Books & Reference FreeDownload

Για iOS:

icon
WikipediaWikimedia FoundationReferenceFreeDownload

 

 

Βρε παιδιά, μεταξύ μας όμως, αφού θα πάτε που θα πάτε στο χωριό. Καλή η τεχνολογία και τα κινητά και οι εφαρμογές αλλά σαν τις ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια ή την παρέα δεν έχει!

 

Ένα άρθρο από τη

Νεφέλη Θεοφανοπούλου

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Συνεργαζόμενος Αρθρογράφος