Όλοι στο σχολείο είχαμε κάποιους συμμαθητές, οι οποίοι έτρεμαν την ανάγνωση των παρουσιολόγιων. Είτε μιλάμε για το κορίτσι με το όνομα Παρθένα, που τη φωνάζαμε Πόπη και νομίζαμε ότι προέκυπτε από το Πηνελόπη, είτε για τον Βρασίδα δεν είχε τρόπο διαφυγής και απλώς δεχόταν τα πειράγματα με υπομονή. Και εκεί που είπαμε ως γενιά πως όχι, δεν θα επαναλάβουμε τις αμαρτίες των παλαιών γενεών, προκύπτει η εξής είδηση. Αρκετοί γονείς πλέον χρησιμοποιούν τα φίλτρα του Instagram ως έμπνευση για τα ονόματα των παιδιών τους.

Δείτε επίσης: Γεμίστε καρδούλες στο Facebook Messenger!

Μην ξαναδιαβάζεις την προηγούμενη πρόταση, κατάλαβες πολύ καλά τι εννοώ! Όπως φαίνεται, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε τη ιστοσελίδα BabyCenter.com, ιδιαίτερη αύξηση εμφάνισης σε ονόματα όπως το Lux, Ludwig, Amaro, Reyes, Hudson, Kelvin, Juno, Valencia και Willow (όλα διαθέσιμα φίλτρα στο Instagram) παρατηρήθηκε σε μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν ανάμεσα σε 340,000 γονείς σε όλο τον κόσμο.

φίλτρα του Instagram

Ευτυχώς, τα ονόματα Sophia και Jackson παραμένουν στην κορυφή. Παρόλα αυτά, παρατηρήθηκε ότι οι νέοι γονείς επηρεάστηκαν επίσης από τη σειρά Empire, αλλά και από το διάστημα και διάφορους πλανήτες. Αλλά ακόμα και αυτές οι πηγές έμπνευσης έχουν ένα λογικό υπόβαθρο. Μπορεί να παρακολουθούσες μια σειρά, όπου συμπάθησες ή ταυτίστηκες τόσο πολύ με έναν χαρακτήρα έτσι ώστε αποφάσισες να ονομάσεις έτσι το παιδί σου, ή αποφάσισες ότι ήθελες ακόμα κάτι πιο ψαγμένο οπότε πήγες στο πλανητάριο και διάλεξες την πρώτη λέξη που σου φάνηκε εύηχη. Οι γονείς στη προκειμένη περίπτωση καλούνται να απαντήσουν. Γιατί από όλα τα πράγματα στον κόσμο διάλεξαν το Instagram;

Θα ονόμαζες το παιδί σου x-pro II; Γιατί όχι; Αφού είναι φίλτρα του Instagram!

Το θέμα είναι τόσο κωμικοτραγικό που ένα έχω να πω. Κάτι τέτοια γίνονται και σε λίγο θα αναγκαστούμε να δίνουμε στα παιδιά μας τα ονόματα των γιαγιάδων και των παππούδων πάλι!

Πηγές 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.