Παρόλο που σε ολόκληρο το κόσμο οι εξελίξεις στη τεχνολογία τρέχουν με ιλιγγιώδης ταχύτητα, πάντα έχουμε το παραπονάκι μας για την Ελλάδα ότι δεν ακολουθεί με τον ίδιο ρυθμό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξαφνιαστείτε ευχάριστα καθώς Έλληνες δημιούργησαν την εφαρμογή Appσου η οποία μπορεί να μετρήσει πόσο δυνατά φτερνίζεστε.

Διάβασε επίσης: Τεχνολογία ταυτοποίησης χρήστη από τα αυτιά σε λίγα χρόνια στα smartphones

Η τεχνολογία πίσω από την εφαρμογή βασίζεται στους αισθητήρες που βρίσκονται μέσα στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα(επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο κτλ.) αλλά και στη κάμερα της συσκευής. Με 1,99 ευρώ ξεκλειδώνετε τη δυνατότητα να μετρήσετε όχι μόνο την ένταση του φτερνίσματος αλλά και το πόσο μακριά έφτασαν τα μικρόβια που ξέφυγαν από τη μύτη σας. Ενώ αγοράζοντας το Full Package με 2,99 ευρώ έχετε πρόσβαση σε όλες τις μετρήσεις, όπως τον αριθμό των μικροβίων που εκτοξεύτηκαν.

Φιλόδοξο project το οποίο σίγουρα θα βρει εφαρμογή σε ιατρικούς τομείς αλλά και σε μέρη που η διέλευση ανθρώπων είναι μεγάλη, βλ. αεροδρόμια προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εξάπλωσης ιών. Όλοι ακούσαμε και είδαμε τις θερμικές κάμερες που εγκατέστησε το Υπουργείο Υγείας στο Ελ. Βενιζέλος για τον εντοπισμό επιβατών-ασθενών με Έμπολα.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής αποφάσισαν για τις 3 πρώτες εβδομάδες του Απριλίου να διαθέσουν δωρεάν την εφαρμογή ώστε να δοκιμαστεί από τους χρήστες. Μη ξεχάσετε να δώσετε feedback και να αφήσετε σχόλια στο App Store και στο Google Play για τη λειτουργία του app. Πραγματικά θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα ανάπτυξης του Appσου!

Κατέβασε τη beta έκδοση του Appσου στο κινητό σου.

Για συσκευές iPhone, iPad

Λήψη στο App Store

 

Για συσκευές Android

Αποκτήστε το στο Google Play

 

 

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!