Διχασμένος είναι ο κόσμος της τεχνολογίας πάνω στο εξής θέμα. Είναι η λάθος ταξινόμηση των εφαρμογών της Apple στο App Store ένα πρόβλημα που οφείλεται σε ένα απλό λάθος ή έγινε σκοπίμως από την Apple; Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν οι Sensor Tower και οι TechCrunch ανακάλυψαν ότι διάφορες εφαρμογές της Apple βρίσκονταν σε υψηλότερη θέση στις λίστες του App Store’s  Free Top Charts σε κάποιες συσκευές iOS, από ότι στο desktop του App Store ή σε άλλες συσκευές iOS.

Διάβασε επίσης: Τώρα πια το offline Google Maps είναι γεγονός! 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στις εφαρμογές Numbers, Keynote, Pages, iMovie και iTunes U. Από μια συσκευή iPhone οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται διάσπαρτες μέσα στο Top 20 Free applications on the iPhone, ενώ είναι απούσες στο desktop του App Store. Μάλιστα, οι διαφορές αυτές στο θέμα της βαθμολόγησης φαίνεται να εμφανίζεται και ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές iPhone. Οι TechCrunch διεξήγαγαν το εξής πείραμα.  Τσέκαραν το App Store από ένα iPhone 5 και ένα iPhone 6s που έτρεχαν με το ίδιο λογισμικό, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή. Όπως ανακάλυψαν, τους παρουσιάστηκαν δυο διαφορετικά App Store’s Top Free Charts

iPhone 5s (iOS 9.1)

Top Charts

iPhone 6s (iOS 9.1)

Top Charts

Mac OS X (El Capitan) desktop

Top Charts

Το Sensor Tower παρατήρησε δυο πράγματα. Πρώτον, με βάση τα δεδομένα τους, οι μόνες εφαρμογές της Apple που όντως είναι καταχωρημένες στο Top 10 είναι η GarageBand και η iTunes U. Δεύτερον, σε μια συσκευή iPhone η οποία έτρεχε με ένα παλαιότερο λειτουργικό iOS όπως είναι το 8.3, το πρόβλημα αυτό δεν εμφανιζόταν.

Επίσημη δήλωση από την Apple δεν έχει δοθεί. Και το ερώτημα παραμένει. Σκόπιμο ή ακούσιο το λάθος αυτό; Πολλοί δηλώνουν οτι η ίδια η φύση του προβλήματος υποδηλώνει οτι οφείλεται σε λάθος που βρίσκεται στον αλγόριθμο της βαθμολόγησης των εφαρμογών. Παρόλα αυτά, η προώθηση των εφαρμογών της από την ίδια την Apple δεν είναι μια άγνωστη ιστορία.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τα Top Charts του App Store;

Πηγή: Techcrunh

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.