Όλοι οι χρήστες μιας iΣυσκευής έχουμε ζήσει το χάος που επικρατεί τον πρώτο καιρό της χρήσης ενός καινούργιου iPhone, iPad ή iPod. Ειδικά για αυτούς που αποκτούν την πρώτη τους iΣυσκευή, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δυσνόητα, διότι αν μη τι άλλο η Apple έχει φροντίσει έτσι ώστε οι συσκευές τις να είναι… ιδιαίτερες στη χρήση. Ο διαβασμένος όμως δεν την φοβάται! Διάβασε λοιπόν παρακάτω τι πρέπει να κάνεις με το που πιάσεις το νέο iPhone, iPod ή iPad στα χέρια σου!

 1. Κάνε ενημέρωση του πιο πρόσφατου λογισμικού iOS στην iΣυσκευή σου.

Το ξέρω, είναι βαρετό και παίρνει χρόνο, ενώ εσύ ο ίδιος θες να ψάξεις όλες σου τις εφαρμογές και να ρωτήσεις τη Siri αν έχει γκόμενο, όμως η ενημέρωση αυτή είναι άκρως σημαντική. Επίσης τσέκαρε για τυχόν ενημερώσεις στο iTunes πριν βιαστείς να κάνεις Συγχρονισμό.

 2. Μπες στις Ρυθμίσεις και γνώρισε την iΣυσκευή σου.

iCloud, iTunes, Ήχοι, Siri, Απόρρητο, Μπαταρία, και διάφορες εφαρμογές είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που θα πρέπει να τσεκάρεις στις Ρυθμίσεις. Έτσι γνωρίζοντας εσύ ο ίδιος το νέο iPhone σου μπορείς να σώσεις την μπαταρία σου, να δώσεις άδεια για πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και να σώσεις σημαντικό χώρο αποθήκευσης.

νέο iPhone

3. Η Εύρεση iPhone είναι κάτι το οποίο θες να ενεργοποιήσεις

Είναι δωρεάν και μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Απλώς πήγαινε στις Ρυθμίσεις, μετά πάτα το iCloud, και βρες την Εύρεση iPhone. Πάτα και ενεργοποίησε την Εύρεση iPhone. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι ήδη έχεις λογαριασμό στο iCloud. Μετά σε περίπτωση απώλειας της iΣυσκευής σου, μπαίνεις εδώ, συνδέεσαι και πατώντας την Εύρεση iPhone (ή οποιαδήποτε άλλης iΣυσκευής διαθέτεις) και γίνεται ο εντοπισμός της iΣυσκευής σου.

νέο iPhone

νέο iPhone

νέο iPhone

νέο iPhone

4. Οργάνωσε την οθόνη και τις εφαρμογές σου

Κανόνας διεθνούς εμβέλειας. Ισχύει για κινητά, tablet, laptop. Case closed. Πατώντας για λίγο πάνω σε μια εφαρμογή, αρχίζουν όλες να κουνιούνται και σου δίνεται η δυνατότητα είτε να τις μετατοπίσεις με όποια σειρά επιθυμείς ή ακόμα και να δημιουργήσεις φακέλους. Για να δημιουργήσεις φακέλους το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σύρεις μια εφαρμογή πάνω σε μια άλλη και να ονομάσεις τον φάκελο. Έτσι θα είναι πιο περιποιημένο το κινητό σου.
νέο iPhone

5. Μην λυπηθείς τα λεφτά της θήκης

Πλήρωσα 80 ευρώ επισκευή οθόνης. Άκουσε τη θεία Αναστασία.

6. Κατέβασε τις σωστές εφαρμογές

Chrome, Skype, Dropbox, Facebook, Twitter, Keeper. Διάλεξε τις εφαρμογές που εσύ θέλεις αναλόγως με τις ανάγκες σου. Εδώ η ομάδα του Appview σου παρουσιάζει τις καλύτερες εφαρμογές του 2014 και 2015.

7. Ενίσχυσε την κάμερα της iΣυσκευής σου

Δεν λέω καλά τα φίλτρα του Instagram, αλλά υπάρχουν τόσες εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να κάνεις τις φωτογραφίες σου δημιουργικές και ευχάριστες. Τσέκαρε ποιες εφαρμογές θεωρούμε εμείς ως καλύτερες

8. Παίξε με τη Siri

Πέρα από το καυστικό της χιούμορ, η Siri είναι χρήσιμη σε πολλά πράγματα. Μπορεί να σου κλείσει ραντεβού, να σου βάλει αφύπνιση, να googl-αρει ότι της ζητήσεις, να βάλει μουσική κλπ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εξερευνήσεις τις δυνατότητες της.

νέο iPhone

νέο iPhone

9. Πέρασε τη μουσική σου

Παρότι είναι μια πιο παράξενη διαδικασία σε σχέση με το σύρε-επικόλλησε που ισχύει σε άλλες συσκευές, δεν είναι μια τεχνικά δύσκολη διαδικασία. Απλώς θα χρειαστεί να κατεβάσεις το iTunes της Apple στον υπολογιστή σου, να σύρεις εκεί όποια τραγούδια επιθυμείς να περάσεις στην iΣυσκευή σου, και μετά να συνδέσεις το νέο iPhone, iPod ή iPad σου με τον υπολογιστή. Στο iTunes θα βρεις την iΣυσκευή σου στο My Devices και θα κάνεις συγχρονισμό πατώντας Sync.

Εσύ τι έκανες όταν έπιασες πρώτη φορά στα χέρια σου το νέο iPhone σου;

Πηγή: Lifehacker

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.