Και εγώ χρησιμοποιώ Instagram και εσύ χρησιμοποιείς Instagram, γενικά όλοι χρησιμοποιούν Instagram. Είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή, η οποία σου επιτρέπει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου χωρίς το drama effect. Και όμως πολλοί χρησιμοποιούν μόνο τα βασικά, πέντε φίλτρα, τρία hashtags και έτοιμη η δημοσίευση. Δες παρακάτω τις 12 λειτουργίες του Instagram που θα του δώσουν μια καινούργια προοπτική.

Δείτε επίσης: Άλλαξε nickname και χρώμα στο Facebook Messenger!

Φίλτρα και Άγιος ο Θεός!

Εντάξει, το ξέρω ότι είναι 40 πλέον και δεν έχεις τον χρόνο να τσεκάρεις κάθε φορά ποιο ταιριάζει καλύτερα με το φωτισμό της δικής σου φωτογραφίας. Μπορείς όμως να κάνεις το εξής. Τσέκαρε μια φορά όλα τα φίλτρα, δοκίμασε τα και αποφάσισε ποια είναι τα αγαπημένα σου. Τότε σκρόλαρε μέχρι το τέλος των φίλτρων και πάτα το “Διαχείριση”. Τώρα μπορείς να διαλέξεις ποια φίλτρα θέλεις να σου παρουσιάζονται, καθώς επίσης και με ποια σειρά, πατώντας το σημείο αριστερά του φίλτρου και τραβώντας το στη σειρά που θέλεις να σου εμφανίζεται.

λειτουργίες του Instagram

Στείλε δημοσιεύσεις από το δικό σου feed

Ναι μπορείς να στείλεις μηνύματα μέσω Instagram. Δεν χρειάζεται καν να βγεις από την εφαρμογή. Μεσω του Instagram Direct, μπορείς να στέλνεις αλλά και να λαμβάνεις μηνύματα αλλά και δημοσιεύσεις άλλων χρηστών. Για να στείλεις μια δημοσίευση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το βελάκι που βρίσκεται τρίτο κάτω από την δημοσίευση, και να διαλέξεις τον χρήστη (ή και τους χρήστες) στον οποίο θέλεις να στείλεις την δημοσίευση.

λειτουργίες του Instagram

Άλλαξε την προοπτική της φωτογραφίας σου

Για να έχεις αυτή την δυνατότητα πρέπει αρχικά η φωτογραφία σου να είναι τετράγωνη. Οποιοδήποτε άλλο μέγεθος πέρα του 1:1 δεν θα λειτουργήσει. Τότε, πήγαινε στην “Προσαρμογή”. Τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να περιστρέψεις την φωτογραφία σου όσες μοίρες θες δεξιά και αριστερά (αλλά και πάνω και κάτω) καθώς και να την περιστρέψεις 90 μοίρες τελείως.

λειτουργίες του Instagram

Κάνε σύνδεση με άλλους λογαριασμούς σου σε social media

Δεν λέω καλό το Facebook, μέσω του οποίου συνδέονται οι περισσότεροι χρήστες του Instagram, όμως δεν είναι σωστό να ξεχνάμε τα υπόλοιπα social platforms. Twitter,Tumblr, Flickr, Swarm, Weibo, Ameba, μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram με τον λογαριασμό σου σε κάθε μια από τις παραπάνω πλατφόρμες. Για να συνδέσεις δυο λογαριασμούς σου, πήγαινε στις “Ρυθμίσεις” και μετά στο “Συνδεδεμένοι λογαριασμοί”. Πάτα το social platform που σε ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν διαδικασίες όπως το να δώσεις τον κωδικό σου και να τσεκάρεις διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν τις κοινοποιήσεις.

λειτουργίες του Instagram

Ξέρεις τις εφαρμογές του Instagram;

Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι εφαρμογές και αποτελούν το ψωμοτύρι του ψαγμένου Instagramer. Πρώτη εφαρμογή, το Hyperlapse σας βοηθάει στην δημιουργία ενός time-lapse βίντεο. Δεύτερη εφαρμογή, το Layout ουσιαστικά αφορά την δημιουργία φωτογραφιών τύπου “κολάζ”.  Τέλος, η σχετικά καινούργια εφαρμογή Boomerang, δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να δημιουργεί μικρά βίντεο με loop. Εσύ ποια έχεις χρησιμοποιήσει;

λειτουργίες του Instagram

 

Άλλαξε το cover thumbnail στο βίντεο σου

Έβγαλες βίντεο και το πρώτο frame είναι τελείως βαρετό και δεν δείχνει πόσο απίστευτα ενδιαφέρον είναι το βίντεο σου. Αποτελεί μια από τις  λειτουργίες του Instagram σου επιτρέπει να διαλέξεις ποιο θέλεις να είναι το cover thumbnail του βίντεο σου. Απλώς πάτα το τρίτο εικονίδιο (το τετράγωνο) και διάλεξε το στιγμιότυπο που θέλεις.

λειτουργίες του Instagram

 

Δες τα post στα οποία πάτησε like

Καλά μην φανταστείς οτι το Instagram σε έχει άχτι και αποθηκέυει όλα τα post που έχεις πατήσει like. Αλλά  μέχρι τα 300 μπορείς να τσεκάρεις, καθώς μέχρι τόσα αποθηκεύει το Instagram για εσένα. Απλώς πήγαινε στα “Settings” και πάτα το “Δημοσιεύσεις που σας αρέσουν”. Σε πόσα posts θα κάνεις unlike;

λειτουργίες του Instagram

 

Τσέκαρε τις δημοσιεύσεις που σε έχουν “ταγκάρει”

Απλό και γρήγορο. Στο προφίλ σου τσέκαρε το τέταρτο εικονίδιο που αναπαριστά έναν άνθρωπο μέσα σε ένα τετράγωνο, και ψάξε να δεις ποιοι σε έχουν κάνει tag στις δημοσιεύεσεις τους…λειτουργίες του Instagram

Κοίτα την τοποθεσία των post σου

Μπορείς να δεις την τοποθεσία από όπου και “πόσταρες” τις φωτογραφίες ή βίντεο σου, πατώντας το τρίτο εικονίδιο στο προφίλ σου, και σου δίνεται ένας χάρτης παγκόσμιος όπου και έχουν τοποθετηθεί οι δημοσιεύσεις σου. Φυσικά πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει και την Τοποθεσία στις δημοσιεύσεις σου. Αξίζει να αναφέρω οτι είσαι σε δυνατότητα να κοιτάξεις και τους χάρτες άλλων χρηστών, αρκεί να μην είναι ιδιωτικός ο λογαριασμός τους.

λειτουργίες του Instagram

Το editing ζει αυτό μας οδηγεί!

Έκανες ορθογραφικό λάθος; Έγραψες πιο αντί για ποιο; Το hashtag σου είναι άθλιο; Μην αγχώνεσαι, μπορείς να αλλάξεις την δημοσίευση σου! Απλώς πάτα το  °°°  στα δεξιά της φωτογραφίας και κάνε όποια αλλαγή ή και προσθήκη επιθυμείς!

λειτουργίες του Instagram

 

Εναλλαγές με μια κίνηση

Οκ δεν είναι τόσο φοβερό. Αλλά είναι ιδιαιτέρως χρηστικό. Μπορείς να αλλάξεις κατά τη διάρκεια της επιλογής μιας φωτογραφίας ή βίντεο, από την Βιβλιοθήκη, στις Φωτογραφίες και στα Βίντεο με μια μόνο κίνηση. Απλώς κάνε swipe δεξιά ή αριστερά και είσαι έτοιμος.

λειτουργίες του Instagram

Μπορείς να μειώσεις (λίγο) την ώρα του loading

Εντάξει δεν μιλάμε για θαύματα. Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να κάνεις το Instagram να τρέχει λίγο πιο γρήγορα στο loading. Απλώς, πήγαινε στις “Επιλογές” και “σκρόλαρε” κάτω. Βρες τη ¨Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας” και απενεργοποίησε την επιλογή που σου δίνεται. Μια από τις χρηστικές λειτουργίες του Instagram!

λειτουργίες του Instagram

Ποια από τις 12 λειτουργίες του Instagram χρησιμοποιείς περισσότερο;

 Πηγή: Mashable

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.