Κάνατε update του iPhone σας σε iOS 9 αλλά ακόμα χρειάζεστε powerbank για να καταφέρετε να έχετε μπαταρία όλη μέρα;
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ενέργεια από την μπαταρία του iPhone σας, ειδικά για ώρα ανάγκης.

Διάβασε επίσης: 9/10 τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus στην Ελλάδα

1. Κλείστε τις εφαρμογές με την περισσότερη κατανάλωση
Πλέον, μπορείτε να δείτε μέσω των Ρυθμίσεων σας (Settings > General > Battery) ποιες εφαρμογές τρώνε την περισσότερη μπαταρία και ποιες είναι ενεργές περισσότερη ώρα (και στην οθόνη, και στο παρασκήνιο). Καλό είναι λοιπόν, τις συγκεκριμένες, να τις αποφεύγετε ή να τις κλείνετε μόλις σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε.

 

2. Λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας
Ναι υπάρχει, και σώζει ζωές στην περίπτωση μας! Μπορεί να κάνει το κινητό πιο αργό (στα iPhone 5) αλλά πραγματικά κάνει δουλειά αφού σου δίνει 3 παραπάνω ώρες ζωής!

3. Υπηρεσίες Τοποθεσίας
Εκτός από την προφανή ιδέα να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, μια άλλη λύση είναι να αφαιρέσετε τα δικαιώματα από διάφορες εφαρμογές που πιστεύετε ότι δε χρειάζεται ή ότι δεν πρέπει να γνωρίζουν την τοποθεσία σας. Αυτό γίνεται μέσω: Settings > Privacy > Location Services

 

4. Bluetooth, Wifi, Χρήση δεδομένων
Χρήσιμο θα ήταν όταν δε χρειάζεστε το bluetooth, wifi ή τα δεδομένα σας να τα έχετε απενεργοποιημένα, γιατί η αναζήτηση εύρεσης συσκευής/δικτύου καταναλώνει ΠΟΛΥ μπαταρία! Παρ’όλα αυτά, αν τα χρησιμοποιείτε, ενεργοποιήστε το “Wifi Assist” το οποίο σε περίπτωση που υπάρχει αδύναμη σύνδεση Wifi, χρησιμοποιεί τα δεδομένα του κινητού σας. Έτσι αποφεύγετε, την ανώφελη αναζήτηση και προσπάθεια του κινητού σας να συνδεθεί σε μια κακής ποιότητας σύνδεση.

5. Widgets, Parallex Effect
Τα Widgets είναι γνωστό πως στραγγίζουν  την μπαταρία, οπότε περιοριστείτε μόνο στα απαραίτητα. Επιπλέον, αν έχετε τόσο πολύ ανάγκη για λίγη περισσότερη ζωή, απενεργοποιήστε το parallex effect του μενού (Settings > General > Accessibility > Reduce Motion ) το οποίο θα κάνει το κινητό σας να τρέχει και γρηγορότερα.

 


6. Αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών
Κάθε φορά που συνδέεστε σε Wifi, το κινητό σας θα ψάχνει και θα εγκαθιστά αυτόματα τυχόν ενημερώσεις εφαρμογών, έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Ταυτόχρονα θα ψάχνει για πιθανές αλλαγές στο περιεχόμενο της εφαρμογής για να διαβάζετε πάντα το πιο πρόσφατο. Αυτή η διαρκής αναζήτηση όμως σκοτώνει το κινητό, οπότε καλό θα ήταν να το σταματήσετε (Settings > App and iTunes Stores > Automatic Downloads ) και (Settings > General > Background App Refresh) αντίστοιχα.

7. Φωτεινότητα
Ένα από τα πρώτα βήματα που κάνουμε για να γλυτώσουμε λίγο χρόνο είναι να χαμηλώσουμε τη φωτεινότητα και να απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής της.

8. Live Wallpapers
Μη χρησιμοποιείτε ζωντανές ταπετσαρίες (κινούμενες εικόνες) για προστασία οθόνης ή και φόντο στο κινητό σας γιατί είναι σπατάλη μπαταρίας. Καλύτερα βάλτε μια απλή εικόνα είτε από τις προτεινόμενες είτε δικιά σας.9. Ειδοποιήσεις Push
Κακή επιλογή για εξοικονόμηση. Απενεργοποιήστε τις και διαλέξτε το Fetch, το οποίο ορίζετε εσείς ένα χρονικό διάστημα, μετά το οποίο θα σας ενημερώνει για το τι συνέβη σε αυτό.

10. Απενεργοποίηστε εφαρμογές που ίσως δε χρησιμοποιήσετε ποτέ
Ζωντανά παραδείγματα; Hondoff. Είναι σχεδιασμένο για να ολοκληρώνεις μια εργασία που άρχισες σε μία άλλη συσκευή iOS 9. Αν δεν έχεις παραπάνω από μία, πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς; Επιπλέον το Fitness Tracking. Για ποιο λόγο να το έχετε ενεργοποιημένο αν δεν έχετε σκοπό να γίνετε Fit;

11. Siri App Suggestions
Κι όπως όλες οι γυναίκες, έτσι και η Siri μιλάει πολύ, αφού πριν καν αρχίσεις να πληκτρολογείς κάτι στην αναζήτηση, έχει ήδη εφαρμογές να σου προτείνει να κατεβάσεις, οι οποίες φυσικά αλλάζουν με την πάροδο των γραμμάτων. Πώς σταματάει αυτό; General > Spotlight Search

 

 

12. Με την οθόνη προς τα κάτω
Ένα ωραίο κολπάκι της Apple είναι η αναγνώριση για το αν η οθόνη είναι προς τα κάτω ή όχι. Αν είναι προς τα κάτω, θεωρεί ότι δε θα θέλατε να ενοχληθείτε από ειδοποιήσεις, οπότε και εμποδίζει το iPhone σας να παράγει φως κατά την αποστολή τους.

Με τα παραπάνω “tips” η μπαταρία του iPhone σας θα μείνει ζωντανή περισσότερη ώρα, ώστε να μην ψάχνετε συνέχεια τον φορτιστή σας. Αν μέσω της χρήσης του συγκεκριμένου iOS, έχετε βρει κάποια άλλη αποδοτική λύση, μη διστάσετε να τη σχολιάσετε παρακάτω.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!