Παιδεύεσαι και σπάς το κεφάλι σου για να βρεις να γράψεις αστεία στο Twitter. Σου έρχεται η έμπνευση και γράφεις. Και πάει και καλά.. και μετά από λίγο βλέπεις το ίδιο τουι και από άλλον λογαριασμό στο Twitter!! Φίλε τουιτερα πρώτον λιθοβολισμός και ταμπέλα “είμαι τεντιμπόης” σε όποιον κλέβει tweets και δεύτερον σου έχω καλά Νέα. Το Twitter ξεκίνησε να σβήνει και να κρύβει tweets που αντιλαμβάνεται ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν αλλού.

Παγκοσμίως ο κόσμος του διαδικτύου αλλά και του Twitter έχει γεμίσει με spambots, fake celebrities και trolls, λογαριασμοί οι οποίοι αντιγράφουν και επαναποστάρουν tweets χρηστών με μεγάλους λογαριασμούς. Βέβαια όπως είπαμε υπάρχουν και οι απλοί χρήστες που βλέπουν έτοιμα τουι και τα γράφουν σαν δικά τους.

Ο νόμος του Twitter όμως θα αναλάβει δράση!

Ήδη δηλαδή έχει αναλάβει δράση. Μια αρθρογράφος στο Los Angeles , η Olga Lexell έγραψε ένα αστείο στο λογαριασμό της στο Twitter και ανακάλυψε πως το αστείο αυτό το είχαν “κλέψει” πολλοί άλλοι χρήστες. Έκανε παράπονα στο Twitter και έτσι ξεκίνησαν οι πιο αυστηρές διαδικασίες για την ασφάλεια των δικαιωμάτων των χρηστών για ότι γράφουν στους λογαριασμούς τους. Τα κλεμμένα tweets έγιναν report και αναφέρθηκαν κάνοντας mention τον λογαριασμό που έχει τα δικαιώματα για το τουι , τον λογαριασμό δηλαδή της αρθρογράφου.

Τα αστεία στο Twitter θα είναι ασφαλή από εδώ και πέρα!

Το Twitter έλαβε πάνω από 25000 σημειώματα το προηγούμενο χρόνο για παρόμοια περιστατικά και αναμένουμε τέτοιες κινήσεις και στην χώρα μας. Αν έχετε δει κάτι τέτοιο αφήστε μας ένα σχόλιο από κάτω.

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θοδωρής Ηλιάδης

Συνήθως, ψειρίζω τα φρέσκα νέα του Internet. Χτίζω χωριά και στην άμμο πέρα από το tablet μου και είμαι Ninja level στα «εύκολα» παιχνίδια.