Το Twitter είχε ανέκαθεν μεγάλο του πλεονέκτημα την ‘’είδησης της τελευταίας στιγμής’’ με το γνωστό hashtag #BreakingNews.Τα φώτα της δόξας επιδιώκει να κλέψει το Facebook από το Twitter με την καινούργια εφαρμογή που κυκλοφόρησε.  Η εφαρμογή ονόματι Notify έχει ως σκοπό να κρατάει τον χρήστη ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή.

Διάβασε επίσης: Τώρα πια το offline Google Maps είναι γεγονός! 

Notify

Πως λειτουργεί η εφαρμογή; Αρχικά, το Facebook έλαβε υπόψιν ότι ο κάθε χρήστης έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα, έτσι σε αρχικό στάδιο ζητάει από το χρήστη να επιλέξει τόσο τη θεματολογία που τον ενδιαφέρει, και ακόμα πιο συγκεκριμένα τις πηγές από τις οποίες θα επιθυμούσε να λαμβάνει τις ενημερώσεις. Για να διευκολυνθεί μάλιστα ο χρήστης, η εφαρμογή του παρέχει και κάποιες προτάσεις ‘’σταθμών’’ (όπως αποκαλούνται οι πηγές)  που μπορεί να τον ενδιέφεραν με βάση τις προτιμήσεις που εμφανίζει στο προφίλ του στο Facebook για καλύτερη ακόμα ενημέρωση.

Notify

Με το Notify λοιπόν, θα λαμβάνεις ενημερώσεις στο lock screen του κινητού σου έτσι ώστε να είσαι σε θέση να ενημερώνεσαι με μια γρήγορη ματιά. Για μια πιο λεπτομερή ανάγνωση πάτα ή σύρε την ενημέρωση του Notify έτσι ώστε να διαβάσεις το άρθρο, να επισκεφτείς το site, ή να δεις το βίντεο που σε ενδιαφέρει.

Notify

Τέλος η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα τόσο να μοιραστείς τις ενημερώσεις με τους ‘’φίλους’’ σου ή και ακόμα να τις αποθηκεύσεις έτσι ώστε να τις διαβάσεις αργότερα. Το Facebook δήλωσε ότι οι λίστα των ‘’σταθμών’’ που θα παρέχουν τις ενημερώσεις του Notify συνεχώς αυξάνονται.

Το Notify είναι διαθέσιμο στο App Store μοναχά για τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το παρόν

Πηγή: Facebook

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.