Μαζί με την κυκλοφορία του iOS 9, η Apple χθες κυκλοφόρησε και την πρώτη της εφαρμογή για το Google Play. Η εφαρμογή λέγεται “Move to iOS” και έχει ως στόχο να διευκολύνει τους χρήστες Android στην μεταφορά των δεδομένων από την συσκευή τους σε καινούργιο iPhone.
Σε ότι αφορά τα τεχνικά της εφαρμογή, επιλέγει όλα τα χρήσιμα δεδομένα που έχετε στην συσκευή σας όπως: Επαφές, Μηνύματα, Φωτογραφίες κλπ και τα μεταφέρει στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο iPhone που αγοράσατε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την κίνηση της αυτή η Apple θέλει να δείξει στους καταναλωτές Android ότι δεν υπάρχουν τεχνικά εμπόδια για να αλλάξουν σε iOS και τους παροτρύνει να αλλάξουν στρατόπεδο. Προς το παρών στο Google Play οι χρήστες αντιδρούν αρνητικά σε αυτή την κίνηση, βαθμολογώντας την εφαρμογή με 1 αστεράκι αλλά και με  σχόλια όπως: “Who wants to move to iOS?”
Και η αλήθεια είναι ότι παρ’ ότι το iOS 9 βελτίωσε πολλά προβλήματα των iOS 7&8 και το iPhone 6s έχει μεγάλη αναβάθμιση hardware δεν νομίζω να είναι μεγάλο το πλήθος ατόμων που θα αλλάξουν από Android σε iOS.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η εφαρμογή “Move to iOS” θα έχει επιτυχία μιας και δεν έχω πετύχει κάποιο χρήστη Android που να είναι απογοητευμένος ή αγανακτισμένος από το λογισμικό. Στο Android πιο σημαντικό ρόλο παίζει η συσκευή. Επίσης πλέον οι custon ROMs γίνονται γνωστές σε όλο και περισσότερους χρήστες Android οπότε πιο πιθανό είναι μια αλλαγή σε Cyanogen OS παρά σε iOS.

Περιμένω και τα δικά σας σχόλια και απόψεις. Εσείς θα αλλάζατε σε iOS;

Google Play: Move to iOS

 

 

 

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιωργοχρήστος Λίτσας

Βρίσκω και δοκιμάζω λειτουργικές εφαρμογές όλων των ειδών και κυρίως καινούργια high-end games! Πιστεύω στο Android και η συσκευή μου είναι το κινέζικο Xiaomi Mi4c!