Γνωστή ιστορία. Βγάζεις μια φωτογραφία με φίλους και γνωστούς, τους κάνεις tag, και δημιοσιεύεις την φωτογραφία. Μετά, καθώς τσεκάρεις το προφίλ του φίλου σου (όχι οτι το κάνω εγώ, για μια φίλη λέω), η φωτογραφία δεν βρίσκεται στο προφίλ του. Not cool bro. Αυτό που δεν ξέρουν οι φίλοι σου στο Facebook όμως είναι οτι υπάρχει ένας τρόπος να δεις τις φωτογραφίες που κρύβουν.

Αρχικά, ας αρχίσουμε με την διαδικασία της “απόκρυψης” των φωτογραφιών. Είναι ιδιαιτέρως απλή. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να βρει την φωτογραφία στον τοίχο του, να πατήσεις το βελάκι στην δεξιά άκρη της φωτογραφίας και να διαλέξει το “Hide From Timeline”. Έτσι, η φωτογραφία που επέλεξε δεν θα εμφανίζεται πλέον στο προφίλ του χρήστη. Παρόλα αυτά, κάνοντας τα παραπάνω o χρήστης δεν χάνει κάθε σύνδεση με την φωτογραφία.

Υπάρχει ένας τρόπος να δει κάποιος τις φωτογραφίες ενός φίλου του (ή και όχι, άμα δεν μιλάμε ιδιωτικό προφίλ). Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάει στην Αναζήτηση και να πατήσει “photos of” και το όνομα του φίλου του που θα ήθελε να δει τις φωτογραφίες του. Τώρα όλες οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο φίλος του, ή τον έχουν προσθέσει με tag θα εμφανιστούν, ακόμα και αν τις έχει αποκρύψει από τον τοίχο του.

 

Σε tag-άρουν σε φωτογραφίες οι φίλοι σου στο Facebook και συ τις κρύβεις; Δεν είσαι ασφαλής!

Από ότι φαίνεται, ο μόνος τρόπος να εξαφανιστείς εντελώς από μία κακή φωτογραφία είναι απλώς να ξε-tag-αριστείς από αυτή. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την ειρωνεία των φίλων σου. Τι επιλέγεις;

 

Πηγή

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.