Ο Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, αποφάσισε να φέρει τα πάνω κάτω σε δήλωση του σε Q&A , καθώς ανακοίνωσε τη μελλοντική δυνατότητα του ανάποδου like, κοινώς του dislike, που τόσα χρόνια αποζητούσαν οι χρήστες του social network.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο ίδιος ήταν κατά της ύπαρξης αυτού του κουμπιού, μιας και δεν ήθελε να μετατρέψει το Facebook σε Reddit, αλλά πλέον, όχι απλά άλλαξε γνώμη αλλά έχουν ήδη αρχίσει την κατασκευή του!

Ο λόγος; Το Facebook συνειδητοποίησε ότι οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξουν συμπόνια ή λύπη για ένα άσχημο γεγονός, και το να πατάς το “like” δεν είναι και η καλύτερη έκφραση συναισθημάτων, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ατύχημα ή για οτιδήποτε σοβαρό ζήτημα.

Το Dislike button είναι εδώ!

Φυσικά, θα υπάρξει μία προσωρινή έκδοση του dislike σε ορισμένους λογαριασμούς έως ότου δοκιμαστεί, για να διαδοθεί και στον υπόλοιπο “facebooκόσμο”, αλλά δεν είναι κάτι τόσο απλό. Ίσως θα ήταν σωστό να δημιουργήσουν ένα είδος “αναφοράς” σε περίπτωση που το dislike χρησιμοποιηθεί με προσβλητικό τρόπο. Τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται λοιπόν είναι δύο: Πρώτον, πρέπει να υπάρχει τελικά το dislike; Δεύτερον… Τι άλλο κουμπί θα σκεφτεί να φτιάξει αυτός ο άνθρωπος στο μέλλον;

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Παναγέα

Διαρκώς συνδεδεμένη σε facebook, twitter, snapchat με το Nexus 5 και όλα καλά!