Εξαντλείται η μπαταρία; Δείτε πως θα τη σώσετε.

Ας ακουστούν οι σάλπιγγες, ας ανοίξουν οι κάμερες και ας σωπάσουν όλοι γιατί έχω να κάνω μια ανακοίνωση ζωτικής σημασίας. Μετά από πολύ σκέψη, το team του Appview.gr αποφάσισε να ξεκινήσει τα iPhone Blogs, στα οποία θα προσπαθήσουμε να σας αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά και τις κρυφές λειτουργίες των αγαπημένων μας iPhone. Φυσικά, το πρώτο blog δεν θα μπορούσε να αφορά τίποτα άλλο παρά την γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας και πως να την σταματήσετε.

Διάβασε επίσης: Ήξερες για τη κρυφή λειτουργία του iPhone;

 

1. Ενεργοποιήστε την λειτουργία “Χρήση σε πτήση (Airplane Mode)”

Μπορείτε να την βρείτε στις Ρυθμίσεις ή σύροντας προς τα πάνω την οθόνη. Ενεργοποιώντας την λειτουργία αυτή εμποδίζετε το iPhone σας από το να ψάχνει σήματα Wi-Fi, να εμφανίζει ειδοποιήσεις από Messenger ή Viber ή άλλες εφαρμογές, ή από το να συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth. Όλες αυτές οι λειτουργίες “τρώνε” πολύ μεγάλο μέρος της μπαταρίας. Ένα αρνητικό είναι βέβαια, ότι απενεργοποιεί και το σήμα, οπότε φροντίστε να μην περιμένετε κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα.

iphone airplane mode settings

iphone-airplane-mode-menubar

 

2. Ενεργοποιήστε την “Λειτουργία χαμηλής ισχύος (Low Power Mode)”

Θα βρείτε αυτή τη σωτήρια λειτουργία πηγαίνοντας Ρυθμίσεις -> Μπαταρία. Το ίδιο το κινητό θα σας προτείνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας όταν η μπαταρία φτάσει στο 20%, αλλά αν πρέπει να κάνετε οικονομία στην μπαταρία, θα ήταν συνετό να ενεργοποιήσετε την λειτουργία νωρίτερα.

iphone low power mode

 

3. Ποιες εφαρμογές σκοτώνουν την μπαταρία;

Πηγαίνοντας στο κάτω μέρος στις Ρυθμίσεις->Μπαταρία μπορεί κανείς να δει ποιο ποσοστό της μπαταρίας καταναλώνουν οι εφαρμογές του iPhone. Στην δική μου περίπτωση, από ότι φαίνεται το Facebook και το Instagram καταναλώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της μπαταρίας, οπότε σε μια περίπτωση όπου δεν θα μπορούσα να φορτίσω το κινητό μου και έπρεπε να εξοικονομήσω μπαταρία, θα σταματούσα να χρησιμοποιώ τις δυο αυτές εφαρμογές (πράγμα αδύνατο).

iphone settings battery

 

4. Κατεβάστε την φωτεινότητα

Η μπαταρία έχει φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα; Η φωτεινότητα είναι το panic button σας. Μπορείτε να χαμηλώσετε την φωτεινότητα του iPhone σας είτε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις -> Οθόνη και φωτεινότητα, είτε σέρνοντας την οθόνη προς τα πάνω.

iphone brightness settings

iphone brightness menubar

 

5. Κλείστε Wi-Fi, Bluetooth, 3G-4G

Όταν δεν έχεις μπαταρία, δεν έχει διαδίκτυο. Τέλος. Η σύνδεση στο διαδίκτυο σημαίνει ότι το κινητό μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις, και να στέλνει γνωστοποιήσεις, κάτι το οποίο καταναλώνει πολύ μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας από ότι νομίζουμε.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.