Προβλέψεις έγιναν, φήμες κυκλοφόρησαν και σχέδια διέρρευσαν που αφορούσαν το επερχόμενου iPhone SE, το καινούργιο iPhone 4-ιντσών. Η Apple αποφάσισε να μας απαλλάξει από την αγωνία καθώς επιτέλους χτες 21/3, παρουσίασε το καινούργιο της μοντέλο iPhone SE. Η παρουσίαση αυτή επιβεβαίωσε τις τελευταίες υποθέσεις που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για ένα iPhone που θα αποτελεί ένωση του iPhone 5s και 6s. Ας εξετάσουμε όμως καλύτερα το μοντέλο όπως παρουσιάστηκε από την ίδια την Apple.

Διάβασε επίσης: Σώσε τη μπαταρία του iPhone

 

Σχεδιασμός

Το iPhone SE εξωτερικά είναι όμοιο με το iPhone 5s. Η οθόνη θα είναι 4-ίντσες και η Apple δήλωσε ότι θεώρησε την ανάγκη για την κυκλοφορία ενός σχετικά “μικρού” κινητού επιτακτική, από το γεγονός ότι το 2015 μόνο πούλησε 30 εκατομμύρια κινητά 4-ιντσών. Οι διαστάσεις και οι γωνίες του μοντέλου θα είναι ίδιες με αυτές του iPhone 5s. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι όπως στο iPhone 6s, οι άκρες θα είναι ματ.

 

Κάμερα

Εδώ αρχίζουν οι ομοιότητες με το iPhone 6s. Το iPhone SE “κληρονόμησε” την κάμερα των 12-megapixel με sensor που δίνει στον χρήστη την δυνατότητα λήψης 4K βίντεο και να Live Photos. Όσον αφορά την μπροστινή κάμερα, εξοπλίστηκε με την LED λειτουργικότητα, η οποία εξασφαλίζει την καλύτερη λήψη selfies.

 

Τεχνικές Προδιαγραφές

Ας μιλήσουμε για τον εσωτερικό κόσμο του iPhone SE, ο οποίος είναι όμοιος με αυτόν του iPhone 6s. Το iPhone SE θα είναι εξοπλισμένο με ένα Α9 επεξεργαστή και ένα Μ9 chipset. Άρα οι χρήστες του κινητού αυτού θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν την Siri, λέγοντας απλά “Hey Siri”. Επιπλέον, στο μοντέλο θα τοποθετηθεί και NFC chip, το οποίο θα παρέχει Apple Play, γρηγορότερη σύνδεση σε Wi-Fi και ισχυρότερο σήμα.

 

Λογισμικό

Το μοντέλο θα τρέχει το iOS 9.2, το οποίο κυκλοφόρησε στις 21/3.

 

Τιμή

Οι τιμές για το iPhone SE έχουν ως εξής: το μοντέλο των 16GB θα κοστίζει $399 και το μοντέλο των 64 GΒ, $499.

 

Η κυκλοφορία του iPhone SE θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου.

Πηγές 1, 2

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.