Δεύτερο iPhone Blog και ετοιμάσαμε ένα ακόμα blog με διάφορα έξυπνα tricks των αγαπημένων μας iPhone και όχι μόνο, τα οποία μπορεί να σας φανούν πρακτικά στην καθημερινότητα. Είστε έτοιμοι;

Διάβασε επίσης: iPhone Blog #1 – Λύσεις για να εξοικονομήσεις μπαταρία

 

1. Τι να κάνετε άμα δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μια κλήση

Η κατάσταση είναι γνώριμη σε όλους και οδυνηρά πραγματική για εμένα. Όταν είμαι μόνη μου και δεν κάνω τίποτα άλλο πέρα από το να σκρολάρω στο Instagram, δεν μου τηλεφωνεί ούτε η ίδια μου η μάνα. Όταν όμως παρακολουθώ μάθημα, διαβάζω, ή οδηγώ μου τηλεφωνεί η μάνα μου, η κολλητή μου, μια συμμαθήτρια μου στο δημοτικό και ο Σάκης Ρουβάς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε άμα δεν είστε σε θέση να απαντήσετε την κλήση, είναι να πατήσετε το εικονίδιο “Μήνυμα” που βρίσκεται στην οθόνη. Σας δίνονται τρία έτοιμα μηνύματα τα οποία μπορείτε να στείλετε αμέσως, ή η επιλογή να στείλετε το μήνυμα που επιθυμείτε εσείς πατώντας “Προσαρμογή…”.

call screen iphone

call menu iphone

 

2. Μαθηματικοί υπολογισμοί μέσω του search bar

Άμα θέλετε να υπολογίσετε το αποτέλεσμα μια πρόσθεσης ή πολλαπλασιασμού, ή οποιοδήποτε άλλης μαθηματικής πράξης, χωρίς να ανοίξετε την Αριθμομηχανή, απλώς πηγαίνετε στο search bar κάνοντας swipe προς τα κάτω και πατήστε την αριθμητική παράσταση. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί από κάτω. Επίσης, μην ξεχάσετε ότι μπορεί το αποτέλεσμα να σας το δώσει και η Siri. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να την ρωτήσετε.

search bar maths iphone

 

3. Εύρεση λέξεων στο Safari

Όταν βρίσκεστε σε μια ιστοσελίδα στο Safari, σας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσετε οποιαδήποτε λέξη σας ενδιαφέρει. Απλώς πατήστε το μεσαίο κουμπί και σκρολάρετε δεξιά μέχρι να βρείτε το κουμπί “Εύρεση σε σελίδα”. Πατήστε την λέξη που σας ενδιαφέρει και θα παρουσιαστούν όλες οι λέξεις που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

share button safari iphone

find page safari iphone

search word safari iphone

 

4. Καθοδήγηση στο Google Maps χωρίς συνδεση στο διαδίκτυο

Γιατί να καταναλώνει τα δεδομένα μας το Google Maps; Υπάρχει και καλύτερος τρόπος. Αφού συνδεθείτε στο Google Maps, μπορείτε πατώντας στο search bar την φράση “ok maps” να κατεβάσετε μια περιοχή που σας ενδιαφέρει. Έτσι, όταν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε οδηγίες πλοήγησης, μπορείτε εκ των προτέρων να κατεβάσετε μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσετε και το σημείο που επιθυμείτε να φτάσετε. Ονομάστε το όπως θέλετε και πατήστε “Αποθήκευση”. Έτοιμοι, κλείστε Wi-Fi και δεδομένα χωρίς φόβο!

ok maps iphone

download area iphone

google maps offline iphone

Μοιράσου μαζί μας το δικό σου tip! Ποιο από τα tricks ήξερες ήδη;

Σχετικά με τον αρθρογράφο Αναστασία Ελευθεριάδη

Με ένα iPhone 4s πορεύομαι. Εμμονή με social media και εφαρμογές που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Ψάξε με και θα με βρεις κάπου χωμένη μέσα στα blogs.