Ο κύκλος των συνεντεύξεων με Έλληνες δημιουργούς και developers ελληνικών εφαρμογών συνεχίζεται με την εφαρμογή, Tripsleep. Η πενταμελής ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του app, «ανακρίνεται» από τον Νίκο Μουστάκα και εμείς μαθαίνουμε πως ξεχώρισαν ανάμεσα σε 45 Ευρωπαϊκές χώρες και μαντεύουν τι εφαρμογές θα βρίσκαμε στα smartphones Ελλήνων χρηστών. Έπεσαν μέσα;

Μάθε περισσότερα για την εφαρμογή: Εσύ κοιμήσου και το TripSleep δουλεύει!

 

Στο όνομα Tripsleep, οι χρήστες, τι είδος σύμμαχο στη καθημερινότητα τους πρόκειται να βρουν; Σε ποιους απευθύνεται;

Tο “TripSleep”, είναι ένα mobile app για iOS και Android, που σου επιτρέπει να κοιμηθείς άφοβα στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάζεις στη στάση σου. Απευθύνεται σε δύο κατηγορίες χρηστών των ΜΜΜ. Από την μια πλευρά, αυτούς που έχουν αποκοιμηθεί έχοντας χάσει τη στάση τους, και από την άλλη αυτούς που φοβούνται να κοιμηθούν για να μην την χάσουν. Η εφαρμογή, συνεπώς, αποτελεί τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

 

Εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί νέοι με φρέσκες ιδέες. Τι σας κινητοποίησε να υλοποιήσετε το Tripsleep; Υπήρχαν εμπόδια; Και τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε όσους είναι διστακτικοί για το ξεκίνημα;

Πιστεύουμε ότι η καινοτομία στην Ελλάδα αφθονεί και αυτό φαίνεται με την ραγδαία εξέλιξη της startup σκηνής.

Οι νέοι οφείλουν να αναδείξουν ικανότητες και καινοτόμες ιδέες που θα τους καθοδηγήσουν σε νέους δρόμους, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μέσα από το ταξίδι, θα έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Η σημερινή αβεβαιότητα είναι ίσως η ευκαιρία μας να πιστέψουμε στις ξεχωριστές μας ικανότητες και να μην επαναπαυόμαστε σε αυτά που έχουμε, δημιουργώντας έτσι ξεχωριστές καινοτομίες σε κάθε χώρο.

Για εμάς, όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής του TripSleep, Γιάννης Μπάτας, ήθελε να κοιμηθεί στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή 3ωρών Αθήνα-Πάτρα, αλλά φοβόταν μην χάσει τη στάση. Μια εβδομάδα μετά, η ομάδα του TripSleep γνωρίστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, τον Οκτώβριο του 2014. Το StartupBus είναι ένα ξεχωριστό ευρωπαϊκό hackathon με μία πρόκληση: άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε ένα λεωφορείο σε 72 μέρες. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 6 ευρωπαϊκές αποστολές (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία). Κάθε αποστολή αποτελούταν από 25 άτομα και έκανε ένα ταξίδι 72 ωρών από την εκάστοτε χώρα με προορισμό τη Βιέννη, που διεξαγόταν ο τελικός. Συνολικά δημιουργήθηκαν 45 ομάδες, με την κάθε μια να προτείνει μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, κυρίως στον τεχνολογικό χώρο.

Η εμπειρία αυτή ήταν κάτι ξεχωριστό, που δύσκολα το συναντά κανείς. Μην έχοντας ξανασυναντηθεί ποτέ ενώσαμε τις δυνάμεις μας, χωρίσαμε τα καθήκοντα μας, εργαστήκαμε σκληρά επί 72 ώρες, φτιάξαμε το πρωτότυπο του TripSleep και πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Από τις συνολικά 45 ομάδες, καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό με τις 10 καλύτερες, αλλά και να διακριθούμε Πανευρωπαϊκά με το “Milestones Award”.

Συνέντευξη TripSleep

 

Προσωπικά δεν έχω καταφέρει ποτέ να κοιμηθώ στα ΜΜΜ, πείτε μου 3 πράγματα που θα με έπειθαν να το επιχειρήσω χρησιμοποιώντας το Tripsleep.

1.  Σου επιτρέπει να καταφέρεις να κοιμηθείς όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις σε μια διαδρομή, άρα: κερδίσεις καθημερινά κάποια λεπτά παραπάνω ύπνου.

2.  Το TripSleep έχει σχεδιαστεί για να είναι απλό στην χρήση. Με δυο κλικ είσαι έτοιμος να κοιμηθείς, άρα: δεν σου κοστίζει τίποτα χρονικά.

3.  Σου εγγυόμαστε ότι θα ξυπνήσεις λίγο πριν τη στάση σου, σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, με την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει.

 

Η αποτελεσματικότητα μιας εφαρμογής είναι το Α και το Ω και σίγουρα αρκετοί θα είναι επιφυλακτικοί για το αν θα ξυπνήσουν τη κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Tripsleep για το οποίο είστε περήφανοι και εγγυάται την ομαλή λειτουργία του app;

Γενικά το TripSleep βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι, περιορισμοί όπως η κίνηση και oi καθυστερήσεις δρομολογίων δεν μας επηρεάζουν, αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη. Αυτό επιτρέπει την αξιοπιστία της εφαρμογής σε όλα τα ΜΜΜ εκτός του μετρό. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε ξεχωριστή λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ viagra costa rica. Είμαστε πολύ περήφανοι για την καινοτομία, καθώς λειτουργεί εκεί που οι άλλες εφαρμογές δεν λειτουργούν μιας και δεν πιάνει το GPS.

Πέρα από αυτό, η εφαρμογή λειτουργεί ακόμα και αν ο χρήστης την κλείσει κατά λάθος. Δεν γίνεται να μην χτυπήσει το ξυπνητήρι!

 

Αρχικά η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο για Android αλλά πλέον μπορούν και οι χρήστες του iOS να τη κατεβάσουν. Να περιμένουμε κάτι σε Windows Phone ή ανήκετε σε εκείνους που θεωρούν ότι είναι χάσιμο χρόνου να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός μήνα και μετά από απαίτηση των χρηστών, ανεβάσαμε το TripSleep στο AppStore. Φυσικά και θέλουμε να ασχοληθούμε και με τους χρήστες Windows Phone, για αυτό και δεν αποκλείουμε στο μέλλον ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συνέντευξη TripSleep

 

Για να πω την αλήθεια, όταν κυκλοφορώ με τα ΜΜΜ, παρατηρώ όσο διακριτικά γίνεται, με τι apps ασχολείται ο κόσμος στο κινητό του. Αν έπεφτε στα χέρια μας ένα smartphone Έλληνα χρήστη, τι εφαρμογές πιστεύετε ότι θα βρίσκαμε;

Λοιπόν! Αρχικά θα βρίσκαμε κάποια εφαρμογή που βρίσκει κωδικούς από κλειδωμένα WiFi!

Μετά σίγουρα το viber και το facebook messenger! Μάλιστα πολλοί θα είχαν μόνο το messenger χωρίς to facebook. Το instagram θα είχε σίγουρα την τιμητική του και (λανθασμένα) κάποιος cleaner, συνήθως αυτός που είναι πιο ψηλά σε rating στο google play την εβδομάδα που το κατέβασε ο χρήστης. Τέλος κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας – κυρίως βελτίωση χρωμάτων. Α, αναφέραμε το TripSleep;

 

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την ομάδα του Tripsleep; Έχετε ήδη κάποιο νέο project στα σκαριά; Πιστεύετε ότι νέες τεχνολογίες θα σας δώσουν έμπνευση για τη συνέχεια;

Στόχος μας είναι βελτιώνουμε την υπηρεσία μας, ανάλογα με το feedback που παίρνουμε από τον κόσμο. Έτσι, θέλουμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες που μας έχουν ζητηθεί, πχ ειδοποίηση προστασίας του κινητού από “κλέφτες” κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ.
Όσον αφορά νέα project, έχουμε ήδη κάποιες ιδέες στα σκαρία που ίσως δείτε αρκετά σύντομα! Οι νέες τεχνολογίες μας εμπνέουν καθώς μας δείχνουν τον δρόμο. Μας δίνουν μικρά hints για το μέλλον, και μας κάνουν να φανταζόμαστε πως θα προσθέσουμε τα δικά μας μικρά λιθαράκια σε αυτό.

Συνέντευξη TripSleep

 

Η εφαρμογή σας, ειλικρινά μπορώ να πω ότι ενθουσίασε τους αναγνώστες του Appview.gr; Τι έχετε να τους πείτε;

Έχουμε να πούμε ότι μας χαροποιεί πάντα το να ακούμε ότι άρεσε σε κάποιον η εφαρμογή μας, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε έναν λόγο παραπάνω να χαιρόμαστε μιας και βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά άρθρα και κριτικές του appview.gr! Οι θετικές εντυπώσεις είναι η ηθική μας ικανοποίηση!


Σχετικά με τον αρθρογράφο Νίκος Μουστάκας

"Γραφικός", όσο η Πλάκα, διαχειριστής! Μ' αρέσουν τα burgers που τρώγονται και οι φίλοι με φωνάζουν Partner. Google Partner!